in

Cei doi deținuți români evadați din închisoarea din Pescara au fost prinși

Deținuții români care au fugit ieri (17 august), la scurt timp după ora 9 dimineața, din închisoarea San Donato din Pescara, au fost capturați seara de agenții Poliției de Stat.

Cei doi, Denis Straneau, născut în 1996, și Florin Covaciu, născut în 1998, au fost găsiți chiar în cartierul San Donato unde se ascunseseră.

Vânați de polițiști, care au început imediat căutările chiar și cu ajutorul unui elicopter, au fost opriți și duși la secția de poliție. Seara, după formalități, au fost însoțiți înapoi la închisoare, potrivit abruzzoweb.it.

Cei doi au fugit urcând peste zidul curții închisorii, în aceeași manieră și dinamică ca și ceilalți doi deținuți evadați recent (unul a fugit în iulie și altul a scăpat anul trecut).

Luna trecută un prizonier egiptean a scăpat, apoi a fost capturat în Puglia după nouă zile de fugă.

Primul care a dat vestea a fost Giuseppe Merola, FP CGIL Abruzzo Molise – coordonator regional care „solicită o constatare imediată a responsabilității și abordarea conducerii superioare a închisorii”.

„Este aberant și paradoxal – continuă sindicalistul – ceea ce se întâmplă la penitenciarul Pescara, cu compromisuri serioase de ordine și siguranță și pentru comunitatea publică.

În calitate de organizație sindicală, am denunțat în mod repetat diferite precarități de urgență de natură structurală și organizațională, implicând organe guvernamentale instituționale.

Acum este momentul să spunem gata. Suntem îngrijorați de repetarea cazurilor, lucrătorii și populația deținută trăiesc în condiții de dificultăți reale și nu se pot ignora ”.

Doi deținuți au evadat de la închisoarea Rebbibia, au lăsat un bilet în care promit că se vor întoarce ”cât mai curând posibil”

”N-am mâncat nimic trei zile, nu aveam nici măcar apă”. Fuga evadaţilor de la Rebibbia s-a încheiat

Dur comentariu al secretarului general regional al Poliției penitenciare Uilpa, Ruggero di Giovanni

„Din păcate, s-a întâmplat din nou, alți doi deținuți care evadează cu ușurință jenantă din închisoarea Pescara … Sunt 4 în trecutul foarte recent, ultima evadare datează din iulie …

De ani de zile ne plângem de deficiențe structurale și de personal și insuficiența totală a conducerii în închisoarea Pescara, fără rezultat …

Suntem siguri că din nou defectele vor fi căutate exclusiv printre rândurile poliției închisorii Pescara, dar știm foarte bine că defectele trebuie căutate mai sus ”.

„Lipsa nesustenabilă de personal (lipsesc peste 50 de unități) abuz în utilizarea orelor suplimentare, fuzionarea sistematică a posturilor de serviciu și fără nicio confruntare sindicală a dus la ruina închisorii de la Pescara.

Sperăm din nou să se efectueze o inspecție aprofundată de către departamentul administrației penitenciare care să scoată la iveală responsabilitățile reale „, conchide nota.

Evadare ca-n filme la Firenze: trei deținuți români au făcut o gaură în zidul celulei și au coborât pe cearșafuri

A vorbit și vicepreședintele consiliului regional Domenico Pettinari:

„Evadarea dublă care a avut loc în această dimineață din închisoarea Pescara confirmă că intervențiile pe care le-am solicitat de la minister și pentru care am primit asigurări de la birourile guvernamentale sunt mai necesare ca niciodată.

Nu este acceptabil ca o casă de detenție, situată în inima orașului, printre altele, să fie o structură care poate fi accesată și părăsită fără probleme.

Această situație pune în pericol grav atât personalul poliției închisorii, cât și cetățenii din Pescara. Și toate investigațiile interne trebuie activate imediat pentru a înțelege în detaliu dinamica evaziunilor ”.

„Mai mult, sper că dorințele exprimate de minister în răspunsul care mi-a fost trimis la sfârșitul lunii iulie vor deveni șantiere active cât mai curând posibil.

Nu este timp de pierdut. Așa cum am făcut întotdeauna de la începutul activității mele instituționale, voi continua să mențin atenția asupra siguranței ridicate și să mă aștept ca angajamentele luate să fie transformate în acțiuni concrete ”, adaugă Pettinari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Asistente în Toscana contra no-vax: „Îi înțep vena de 10 ori, prefăcându-mă că nu o nimeresc”

dat afara din casa

Întors din Italia, dat afară din casă de nevastă: ”Vrea să mă ardă de bani, să mă bage în pușcărie”