in

Doi români, tată și fiu, prinși pe A1 în Italia cu pietre prețioase, televizoare furate și 600 de pachete de țigări

Tată și fiul, de 43 și 19 ani, sunt acuzați de infracțiunile de tăinuire și contrabandă de tutun prelucrat în străinătate în complicitate.

Furgoneta la bordul căreia se aflau, un Volkswagen LT35, cu numere românești, a fost interceptată pe autostrada A1 de o patrulă a Poliției Rutiere din Pian del Voglio.

În vehiculul condus de bărbatul de 43 de ani au fost identificați alți 4 conaționali, dintre care doi cu antecedente penale. Lângă picioarele pasagerilor au fost observate diferite plase pentru cumpărături. În interiorul acestora au fost găsite șase tablete. Controlul ulterior în furgonetă a dus la descoperirea a 2 televizoare LCD, a unui monitor TV și a 2 roți de rezervă în plus față de cea din dotare. Bărbații nu au putut să dea explicații, furnizând versiuni vagi și contradictorii.

În urma verificărilor a reieșit că bunurile fuseseră obținute în urma unui furt comis la Școala Giovanni XXIII din Guidonia Montecelio (RM) pe 6 martie 2017.

În interiorul celor două roți de rezervă, în plafonul furgonetei și în partea inferioară a bordului erau lipite cu bandă adezivă 608 pachete de țigări marca ”Marlboro roșu” și 72 de pachete de ”Marlboro alb”, în total circa 15,6 kg de tutun prelucrat în străinătate, un ambalaj cu 21 de pietre, foarte probabil prețioase, un cântar digital de precizie, o piatră de verificare a veridicității aurului, un dispozitiv pentru măsurarea pietrelor prețioase și un aparat ”Diamond Selector II” pentru evaluarea autenticității diamantelor.

Șoferul și fiul său au fost denunțați, iar ceilalți subiecți au fost considerați străini faptelor, aceștia neștiind nimic despre transportul ilegal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mirandola, muncitor român căzut de la 9 metri, internat în stare gravă la Spitalul Maggiore din Bologna

Cerignola, bătaie între prostituate, înarmate cu bâte cu lanțuri montate la un capăt: trei românce arestate