in

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, eliberată condiționat și dată în grija serviciilor sociale. Familia victimei: ”A câștigat ea”

A ucis-o în 2007 pe Vanessa Russo, 23 de ani, înfigându-i vârful unei umbrele în ochi pe timpul unui litigiu la metroul din Roma. Doina Matei, la acea vreme de 21 de ani, prostituată, cu un copil mic de crescut, a fost condamnată la 16 ani de închisoare. Acum Doina Matei, 31 de ani, a solicitat și obținut de la Tribunalul de Supraveghere din Venezia încredințarea în probă către serviciile sociale, măsură alternativă detenției care se poate acorda persoanelor condamnate la cel mult trei ani sau deținuților care au o pedeapsă reziduală de maximum trei ani.

În aprilie anul trecut, Doinei Matei i-a fost suspendat regimul de semilibertate, după ce a postat pe Facebook câteva fotografii cu ea zâmbind la mare, fapt care a suscitat indignarea familiei victimei și diverse polemici.

Însă în scurt timp i-a fost reconfirmată semilibertatea, judecătorii considerând că greșeala ei nu este atât de gravă încât să ”influențeze în profunzime procesul de reeducare în curs”. Pentru uciderea Vanessei, românca mai are de ispășit trei ani.

Femeia va lucra la o cooperativă socială din Venezia și va trebui să-și stabilească reședința tot acolo cu obligația de a nu o schimba fără autorizarea magistratului de supraveghere. Va putea ieși din locuință de la 6 la 22 însă nu i se permite să părăsească provincia sau să călătorească în străinătate.

De asemenea, i se interzice consumul de băuturi alcoolice sau stupefiante și frecventarea rețelelor de socializare, chiar și sub identitate falsă. În cazul încălcării condițiilor impuse, încredințarea către serviciile sociale îi va fi suspendată.

Nino Marazzita, avocatul româncei, subliniază că, având în vedere diferitele cazuri de omor din culpă, Doina Matei face parte din categoria condamnaților care au ispășit cele mai lungi perioade de detenție fiindcă că a fost victima ”climatului antistrăini” care exista la momentul emiterii sentinței.

Familia victimei, indignată

«Nu mai simt nimic, părerea noastră nu contează deloc. Mai întâi semilibertate, acum serviciile sociale. Practic a ieșit din închisoare, mai bine de atât nu-i putea merge. Este totul o rușine. Ce vreau să fac? Nu mai vreau nimic».

Este ceea ce a declarat Giuseppe, tatăl Vanessei Russo, în cadrul emisiunii La Zanzara de pe Radio 24.

«Este o asasină – spune Giuseppe Russo – și după mine nu este corect să rămână aici în Italia. Să se ducă în țara ei. Oricum pe fiica mea nu mi-o va înapoia nimeni». «Trebuia să facă 16 ani – continuă – în schimb a făcut jumătate, iese și lucrează aici în țara noastră. Dacă asta nu e libertate… De ce mai facem procese? Sunt puțini 16 ani, e o farsă. Dar trebuia să-i facă pe toți».

«Noi – mai spune tatăl Vanessei – ne simțim abandonați de stat. Sunt zece ani de când așteptăm o despăgubire. Nu am primit nici măcar un apel telefonic. Este rușinos. Soția mea s-a îmbolnăvit din cauza acestei povești și din motive de sănătate a trebuit să renunțe la serviciu».

«Iertarea? Nu, niciodată – a continuat – a ucis-o pe fiica mea fără motiv, este o persoană rea. Numai o persoană rea poate ucide în felul în care mi-a ucis fiica. Nu se poate schimba, dacă ești rău rămâi rău și gata. Nu trece. Te naști așa». «Am vorbit despre pedeapsa cu moartea – a încheiat – și am spus asta într-un moment de furie. Însă în anumite cazuri, pentru anumite omoruri rele precum acesta, ar fi necesară. Dar acum mă simt un învins, sunt obosit. A câștigat ea. Nu mai vreau nimic».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Îngrijitoare română, victimă a unui grav accident de circulație în provincia Latina

Atenție! Carduri bancare, costuri suplimentare abuzive. Compania Blueair amendată în Italia cu 300.000 de euro