Menu
in

Două butelii și o canistră de benzină, BOMBA pusă de un român la un bar din Albenga

Carabinierii din Albenga au identificat o persoană responsabilă pentru atentatul eșuat asupra barului-restaurant al cooperativei Ortofrutticola din Bastia di Albenga (Savona – Liguria).

Este un român în vârstă de 25 de ani, deja deținut pentru alte fapte la Imperia, care a primit un ordin de detenție preventivă.

Motivul atentatului, pe care românul l-ar fi organizat cu cel puțin încă o persoană, rămâne necunoscut, dar este posibil să fie vorba de o răzbunare de tip mafiot.

Faptele datează din 27 aprilie anul trecut, când proprietarul barului a găsit o cutie mare și urme de ardere pe podea la intrarea în restaurant.

Când carabinierii au intervenit la fața locului, au constatat că persoane necunoscute au plasat un dispozitiv exploziv fabricat manual format din cutia care conținea două butelii de gaz, o canistră de benzină și un fitil care se stinsese.

Butelii nu pentru uz casnic, ci cele pentru camping care sunt mai sensibile la supraîncălzire și care cu siguranță ar fi explodat din cauza căldurii puternice, dacă și benzina ar fi luat foc așa cum se așteptau atacatorii.

Explozia celor două butelii ar fi avut o astfel de putere de a distruge o mare parte a clădirii și de a provoca un incendiu de proporții îngrozitoare.

Dar poate că atacatorii s-au temut că nu vor reuși să ajungă suficient de departe sau poate că au greșit calculele lor.

Fapt este că au folosit un fitil prea lung, care s-a stins bine înainte ca focul să ajungă la cutie și benzină, lăsând doar niște urme de arsură pe trotuar, dar fără a provoca explozii și incendii.

Din fericire, dispozitivul neexplodat a fost găsit de proprietarul barului, care a alertat imediat carabinierii.

Dispozitivul exploziv rudimentar a fost pus sub sechestru și dus la examinare la criminaliștii de la RIS Parma. Așa s-a ajuns la descoperirea unui dintre cei doi atacatori, românul de 25 de ani, ale cărui amprente se aflau pe ambalajul bombei care urma să se dezintegreze în explozie.

Rămân câteva aspecte de clarificat.

Nu numai identitatea complicelui (sau complicilor) despre a cărui prezență carabinierii ar fi găsit semne fără echivoc, ci și motivul care i-a determinat pe atacatori (sau oricum instigatori) să facă un gest care ar fi putut avea consecințe foarte grave.

Și din nou dacă ținta criminalilor a fost barul în fața căruia a fost plasată bomba sau cooperativa în ansamblu.

Toate întrebări care ar putea începe să își găsească răspunsuri atunci când, în următoarele zile, românul de 25 de ani va fi adus la interogatoriu în fața magistraților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version