in

Două românce în „mafia” badantelor în Italia, obligau femeile să muncească ilegal și încasau „contribuții” de 800 de euro

Două persoane au fost trimise în judecată, pentru că au organizat o adevărată mafie de plasare de îngrijitoare românce în Italia: le obligau să muncească ilegal și le puneau să plătească o „contribuție” între 600 și 800 de euro.

Cinci persoane au fost cercetate. Faptele au ieșit la iveală datorită investigațiilor echipei mobile Varese și a Carabinierilor unității de inspecție a muncii, în 2014, potrivit prealpina.it.

Între timp, una dintre cele cinci persoane cercetate, Laura Bolognese, născută în 1952 la Besozzo, a decedat. Bolognese administra una dintre cele trei cooperative sociale, la Gavirate și Azzate, care – conform reconstrucției procurorului Massimo Politi – au recrutat badante în România, le-au pus în contact cu angajatorii și le-au pregătit contracte (niciodată înregistrate). Partenerul ei Marco Bianchi (67 de ani, din Besnate) și ginerele său Diego Bonalumi (48 de ani, Azzate), din celelalte două agenții de angajare au fost acuzați și de grup infracțional, de intermediere ilicită și de exploatare a forței de muncă. Dar și Viorica Tamaș (52 de ani) și Floarea Moldovan (47 de ani), ambele românce, prima proprietară a autoutilitarei care aducea badantele în Italia, a doua proprietară a apartamentului Varese unde femeile erau „găzduite” cu 10 euro pe noapte.

Împreună cu persoana decedată, Tamas și Moldovan au fost acuzate de fraudă pentru că au solicitat plata „contribuției” pentru angajare. Tamas a ales acordul judiciar: doi ani de închisoare, 500 de euro amendă (pedeapsă cu suspendare) și despăgubiri pentru costurile legale ale celor trei badante constituite parte civilă. Diego Bonalumi a fost achitat „pentru că nu a comis fapta”, în timp ce Bianchi și Moldovan au fost inculpați pentru asociere și intermediere ilicită: prima audiere la 4 decembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Admitere la Roma, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” organizează pentru luna septembrie examen ON-LINE

Bologna, îngrijitoare plasată în arest la domiciliu, românca își hărțuia sistematic fostul iubit, și el îngrijitor român