in

Şef de şantier, a rămas fără patru degete la muncă

Pe 22 ianuarie, un român de 44 de ani, Marin A., a suferit un grav accident de muncă, în timp ce lucra la un puţ petrolier al societăţii Padana Energia.

În urma accidentului, Marin A. şi-a pierdut patru degete de la o mână. Românul lucra ca tehnician şi era şef de şantier, având o mare experienţă în domeniul forării puţurilor petroliere.

Bărbatul era angajat al unei firme din Piacenza, care se ocupă de întreţinerea puţurilor petroliere în contul societăţii Padana Energia, cea care a preluat concesiunea pentru exploatarea zăcămintelor din zona Cavone.

Românul a fost victima unui accident de muncă la puţul Cavone 13, în localitatea Cavone di San Possidonio, provincia Modena. 

Pe 22 ianuarie, bărbatul era la muncă împreună cu o echipă. El şi colegii săi montau o schelă fixă, când o traversă metalică a căzut şi i-a strivit mână, provocându-i amputarea a patru degete şi a unei părţi de palmă, pe lângă alte contuzii.

Personalul medical de la 118 l-a transferat de urgenţă la Policlinico din Modena, în Secţia de chirurgie a mâinii, unde a fost suspus unei îndelungate intervenţii chirurgicale. Încercările medicilor de la Secţia de chirurgie de a-i reconstrui mâna au fost inutile.

Din mână a mai rămas numai degetul mare. Carabinierii au deschis o anchetă. Viaţa lucrătorului nu este în pericol, însă consecinţele accidentului vor putea fi cuantificate numai în următoarele zile.

Puţul Cavone 13 este din proprietatea societăţii Padana Energia, grup care are în portofoliu numeroase concesionări pentru exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din nordul Italiei. Padana Energia a fost cumpărată de la Eni în 2010 de grupul Gas Plus, cu 179 de milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Emil Boc a demisionat din fruntea Guvernului

“Ameninţată” de Mădălina Ghenea, Catrinel Menghia a pozat în lenjerie intimă