in

Elsa Fornero: “Apreciere pentru comunitatea de români, bine integrată în Italia”

Criza economică din ultimii ani i-a lovit atât pe italieni, cât şi pe străinii care lucrează în Peninsulă, dar românii constituie o “comunitate bine integrată” şi apreciată – se arată într-un comunicat al ministrului muncii din Italia, Elsa Fornero.

Aprecierea a fost făcută după o întâlnire a ministrului Fornero cu omologul său român, Mariana Câmpeanu, aflată într-o vizită de două zile la Roma.

Elsa Fornero a propus instituirea unui Registru în care să fie înscrişi români transferaţi la muncă în Italia, propunere acceptată şi de partea română.

Ieri, 7 noiembrie, cei doi miniştri au semnat un un protocol de cooperare în domeniul muncii şi afacerilor sociale, care are o validitate de 3 ani.

 “Protocolul vizează în mod special ocuparea şi mobilitatea forţei de muncă, inspecţia muncii, securitatea socială a lucrătorilor migranţi, utilizarea Fondului Social European în special pentru incluziune socială”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de la Bucureşti.

Discuţiile de la Roma au avut loc “pe fondul relaţiilor bilaterale excelente, confirmate de decizia Guvernului de la Roma de liberalizare completă a accesului lucrătorilor români pe piaţa muncii”.

M.C.

PROTOCOLUL SEMNAT LA ROMA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu aruncă bomba: Ne împrumutăm din nou de la FMI

Google a inclus România în platforma Google Cultural, cu imagini inedite de la Revoluţia din 1989