in

Euro FALŞI, ascunşi într-o pernă. Sute de bancnote urmau să ajungă în Italia

Rețea de falsificatori de euro destructurată la Galați. Un bărbat de 35 de ani a fost prins în flagrant în timp ce încerca să trimită în Italia sute de euro falşi, ascunşi într-o pernă, prin intermediul unei societăți de transport internațional. Anchetatorii au stabilit că acesta ar fi plasat împreună cu complicii săi pe piaţă, în ultimele luni, sume mari de bani falsificaţi, relatează ziare.com.

Polițiștii din Galați și procurorii DIICOT au făcut șase percheziții domiciliare în județul Galați, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

„În aceeași zi, un bărbat, de 35 de ani, a fost surprins, în flagrant delict, în timp ce ar fi trimis, în Italia, bancnote de euro falsificate, disimulate într-o pernă, prin intermediul unei societăți de transport internațional. Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – noiembrie 2021, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în țară, și apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale”, menționează sursa citată.

Bancnote euro false fabricate la Napoli: o parte sunt distribuite de români

În urma flagrantului și a perchezițiilor, anchetatorii au descoperit și ridicat 322 de bancnote de 50 de euro falsificate, 98 de bancnote de 100 de euro falsificate, aproximativ 57 de grame de substanțe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), şapte telefoane mobile, două tablete, precum și 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere.

Bărbatul surprins în flagrant a fost reținut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificare de monedă straină, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
explozie Pinerolo

Explozie la Pinerolo cu doi morți, doi montatori români acuzați de omor din culpă

cazut de pe schela la Roma

A căzut de pe schelă, muncitor român de 67 de ani grav rănit la Roma