Menu
in

Explozie la Pinerolo cu doi morți, doi montatori români acuzați de omor din culpă

Doi români au fost puși oficial sub acuzare, în cazul exploziei care a ucis doi oameni și a distrus două etaje ale unui bloc la Pinerolo. Acuzația este de omor și incendiu din culpă.

Citiți și ► Explozie la Pinerolo, doi muncitori români care au montat greșit o bucătărie au fost condamnați

Explozie la Pinerolo, doi români acuzați

Sunt doi suspecți pentru explozia clădirii din Piazza Sabin, din Pinerolo, în care și-au pierdut viața Maria Rosa Fiore, 84 de ani, și soțul ei Dario Lisdero, 74 de ani. Sunt cei doi muncitori români care au asamblat bucătăria în apartamentul cuplului de bătrâni cu o zi înainte de tragedie. Aceștia sunt acuzați de omor din culpă și incendiu din culpă, potrivit La Repubblica.

Asistați de avocatul Luca Zanotto, cei doi au primit vineri avizul de garanție cu care Parchetul din Torino a anunțat planificarea unei serii de probe tehnice irepetabile în casa în care s-a produs explozia. Titularul dosarului este procurorul Alessandro Aghemo.

Explozia a distrus două etaje din clădire

Cercetările echipei de investigații a pompierilor continuă să analizeze cauza scurgerii de gaz care a provocat explozia locuinței și incendiul care a afectat grav ultimele două etaje ale clădirii din Piazza Sabin. Ipoteza la care au lucrat până acum anchetatorii este că există o legătură între asamblarea noii bucătării și scurgerea de gaz care a provocat explozia.

Explozie puternică la Belluno, îngrijitoare română, împreună cu bătrâna pe care o îngrijea, duse în stare gravă la spital

Montajul nu era terminat

Patronul firmei care a vândut bucătăria celor doi bătrâni explicase, în ziua exploziei, că montajul – efectuat de cei doi muncitori care nu îi sunt angajați – s-a terminat fără probleme dar încheierea a fost amânată pentru a doua zi dimineață, cu programare cu instalatorul pentru racordarea gazului la plită.

Explozia, la 7.40 am pe 29 octombrie, a creat o deplasare a aerului care a deteriorat și multe dintre clădirile învecinate. Maria Rosa Fiore a murit pe loc, în timp ce soțul ei a fost salvat de pompieri și câțiva vecini, dar a murit câteva ore mai târziu la spital din cauza arsurilor grave suferite în urma exploziei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 3.6]
Exit mobile version