in

Fetiţă de 5 ani, lovită de tren în Sicilia: căuta fier vechi cu familia

Claudia Larisa Ion, o fetiţă româncă de etnie romă de 5 ani, a fost lovită şi ucisă de un tren în provincia siciliană Ragusa, în apropiere de Marina di Modica. Accidentul s-a produs pe 9 martie. Fetiţa era cu părinţii într-o zonă de câmpie, în apropiere de linia ferată Ragusa-Siracusa, profitând de vremea bună. Ieşiseră să caute fier vechi pe lângă calea ferată pe care să-l vândă. La un moment dat, micuţa a încercat să traverseze şinele, în apropierea unei curbe, tocmai în timp ce sosea un tren.

Mecanicul de locomotivă nu a putut frâna la timp. Copila a fost lovită de scara trenului şi a fost aruncată într-o râpă. A murit pe loc.

Asupra accidentului anchetează carabinierii de la unitatea din Modica. Părinţii au fost interogaţi ore la rând de procurori. Magistraţii evaluează printre altele ipoteza infracţiunii de abandonare a minorului şi din acest motiv soţii ar putea pierde custodia celorlalţi doi copii minori. După examenul medico-legal, procurorul a dispus restituirea corpului familiei. Funeraliile vor fi oficiate la Călăraşi, în România.

Mecanicul de locomotivă este anchetat acum pentru omor din culpă. Pe timpul unei conferinţe de presă, procurorula spus: „Potrivit reconstituirii noastre, mecanicul a acţionat toate dispozitivele de siguranţă pentru a evita impactul cu corpul micuţei, atât de slab şi firav, însă un tren are nevoie de 150 de metri ca să se oprească”, a explicat.

Tatăl micuţei, Memetel Vasile, de 33 de ani, dă vina pe diavol: „Când se bagă Satana, nu există nimic de făcut, nimic de făcut”. Împreună cu mama fetei, Kate, de 28 de ani, au plecat în urmă cu trei ani din Călăraşi. Au venit în Italia pentru a-şi căuta norocul, împreună cu cei trei fii, un băieţel de 11 ani, unul de 9 şi cu Claudia, unica fetiţă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ştefan Dragoş Onu, un român în naţionala de karate a Italiei

Sondaj Moressa / Jumătate dintre italieni, îngrijoraţi din cauza imigraţiei