in

Florența, cerșetorul român mort de frig pe o bancă avea 2.700 de euro în buzunar

Un bărbat fără adăpost de 49 de ani a fost găsit mort în seara de 1 ianuarie în Florența, în jurul orei 11.30 pm, pe via Santa Caterina d’Alessandria, în apropiere de centrul istoric. Mort din cauza frigului.

A fost observat căzut la pământ de un trecător, care a chemat 118. Încercările personalului medical de pe ambulanță de a-l reanima au fost în zadar.

Dumitru Panait a fost găsit pe o bancă din piatră de la baza clădirii care găzduiește Fiscul (Agenzia delle Entrate) din Florența.

Un punct în care mai mulți cerșetori obișnuiesc să-și petreacă noaptea, fiind ușor observabili de pietonii și automobiliștii care trec în direcția gării Santa Maria Novella.

Românul de 49 de ani, fără antecedente. a fost identificat datorită cărții de identitate românești. Avea bani la el: 2700 de euro, probabil economiile acumulate în anii de cerșit pe stradă, scrie La Nazione.

Municipalitatea Florenței a exprimat condoleanțe pentru moartea românului. Palazzo Vecchio specifică că bărbatul nu era rezident în Florența. În plus, potrivit municipalității, nu rezultă că Panait ar fi fost semnalat sau primit vreodată în centrele care oferă cazare și masă pentru oamenii străzii.

Serviciile sociale ale primăriei nu știau de el și se fac încercări de reconstituire a dinamicii morții.

Nu este exclus ca bărbatul de 49 de ani să fi ajuns recent în oraș. Fără slujbă sau acoperiș, a ajuns să doarmă pe băncile din Via Santa Caterina d’Alessandria, împreună cu alte persoane fără adăpost. Chiar în aceeași noapte, în ciuda agitației provocate de Salvare și poliție, cineva a decis să doarmă pe aceeași bancă pe care a murit românul, după ce cadavrul a fost îndepărtat.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scene șocante la Foggia, bătaie între români și albanezi de Anul Nou, trei persoane înjunghiate într-un restaurant

Doliu în biserica ortodoxă din Torino. Părintele Lucian Roșu a trecut la cele veșnice. Va fi înmormântat în cimitirul românesc din Italia