in

Doliu în biserica ortodoxă din Torino. Părintele Lucian Roșu a trecut la cele veșnice. Va fi înmormântat în cimitirul românesc din Italia

Părintele Lucian Roșu de la Torino, unul dintre cei mai iubiți preoți români din Italia, a trecut la cele veșnice. Paroh al bisericii ortodoxe românești Santa Croce din Piazza Carlina și protopop în Piemonte I, tată a patru copii, a murit la 52 de ani după o lungă boală cu care a luptat și pe care a sperat mereu să o învingă.

Înmormântarea va avea loc duminică 5 ianuarie, la ora 15.45, la Cimitirul Parcului.

Moartea sa a fost anunâată de Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei:

„Cu părere de rău, vă aducem la cunoștință că, în seara aceasta, fratele nostru împreună-slujitor, Părintele Lucian Roșu (de la Torino), a trecut în veșnicie.

După o suferință ce durează de mai mulți ani, suferință care a atins cote maxime în vara și în toamna ce au trecut, Părintele Lucian a aflat odihna cea bine-meritată slujitorilor celor râvnitori ai lui Hristos.

Să-l pomenim cu toții, rugându-l pe Mântuitorul Hristos, Biruitorul morții, să-i ierte toată greșeala, cea cu voia și cea fără de voie, și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui.

Ne rugăm, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, cu clerul, monahii și poporul întregii Episcopii, pentru Preoteasa Amalia și pentru copiii lor, Nicolae, Paul, Diaconul Alexandru și Iulia, ca să se reverse peste ei mângâierea cea de Sus și harul dumnezeiesc, cel dătător de pace și liniște.

Un gând aparte de rugăciune se îndreaptă și către credincioșii parohiei Înălțarea Sfintei Cruci – Torino (II), fii și fiice duhovnicești ai Părintelui Lucian, către toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit până la sfârșit pe păstorul și părintele lor.

Adresăm, de asemenea, gând de împreună-rugăciune cu clericii care fac parte din Protopopiatul Piemonte I, în fruntea căruia s-a aflat Părintele Lucian, precum și întregului cler și popor credincios din Piemonte și Val d’Aosta, mulți dintre ei fiind sprijiniți în activitatea pastoral-misionară de către Părintele Lucian.

Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu, Preotul Lucian, fratele nostru, și pomenirea lui din neam în neam!”, a fost mesajul Episcopului.

Pr. Lucian Roșu (foto Constantin Pletosu)

Slujba de înmormântare a Pr. Lucian Roșu – Torino II, va avea loc duminică, 5 ianuarie, după Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, la orele 13:00, la biserica parohială – Via Accademia Albertina 11, Torino.

Slujba de punere în mormânt va avea loc la ora 16.00 la Cimitirul Ortodox Român din Torino (via Agostino Bertani nr. 80)

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Florența, cerșetorul român mort de frig pe o bancă avea 2.700 de euro în buzunar

O mașină condusă de un italian beat a intrat într-un grup de tineri germani în Alto Adige: şase morţi şi 11 răniţi