in

Frosinone, îngrijitoare română, a falsificat testamentul bătrânului, încerca să-și însușească 400.000 de euro

O româncă în vârstă de 50 de ani, rezidentă la Veroli, în provincia Frosinone – Lazio, va fi judecată pentru fals în acte și riscă să stea după gratii. Ea este acuzată că a  falsificat testamentul bărbatului pe care l-a îngrijit și a intenționat să-și însușească 400 de mii de euro.

Faptele acestea datează de acum aproximativ un an, când Bruno Magnante, un bărbat de 60 de ani, angajatorul româncei, a murit din cauza unei patologii grave.

După decesul bărbatului, femeia, care în timpul cât l-a îngrijit pe italian a reușit să câștige stima patronului, s-a prezentat la notar cu un testament în care era scris că bărbatul în vârstă i-a lăsat ei proprietatea și banii, aproximativ 400 de mii de euro.

Sora decedatului, suspectă de moștenirea respectivă, prin avocatul ei de încredere Giampiero Vellucci, a declanșat plângerea. Și datorită unei expertize caligrafice, s-a dovedit că testamentul fusese falsificat, doar semnătura era autentică.

În acel moment, judecătorul a dispus rechizitoriul forțat. În termen de 10 zile, procurorul public trebuie să formuleze acuzația. Deci, femeia va merge direct la audiere. 

Avocatul Vellucci a fost satisfăcut de decizia luată de judecător. “Am arătat cu documente în mână – a spus avocatul – că acuzațiile formulate împotriva suspectei erau mai mult decât bine întemeiate. Începând cu raportul caligrafic în care s-a arătat că hârtia prezentată a fost falsificată”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Chiar dacă ești turist în Italia, riști să ajungi în spatele gratiilor. Iată ce au pățit doi români

Filtre la intrarea în Baia Mare, oprite în principal mașinile de Italia, românii conduși spre punctele de carantină