in

Fuga Alinei Bica, fostă șefă a DIICOT, s-a sfârșit în Italia. Șeful Poliției Române: ”Doar o chestiune de timp până o aducem acasă”

„În această seară, au fost depistați pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Bica Alina Mihaela – urmărită internațional, cu mandat european de arestare, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind condamnată la 4 ani de închisoare; și Bene Ioan – tot urmărit internațional, fiind condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals”, a anunțat ieri Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Acesta a spus că nu poate face mai multe precizări, dar că, „în acest moment, cei doi sunt în custodia colegilor din Italia”.

Întrebat dacă Bica și Bene au fost arestați în același timp, şeful IGPR a explicat: „Au fost descoperiți în aceeași zonă, dar nu pot oferi mai multe detalii”.

„Vor fi prezentați unei instanțe, care va dispune demersurile de a-i aduce în țară”, a precizat Liviu Vasilescu.

Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Omul de afaceri Ioan Bene, a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și își executa pedeapsa în Italia, conform legilor din această țară, în libertate supravegheată.

Comunicatul IGPR
In urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale intre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne Italian, in aceasta seara, colegii din Italia au identificat si retinut doi urmariti internationali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarita international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea faptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare.

„Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania.

Alte detalii, cu privire la operatiune din aceasta seară, nu pot fi făcute publice, în acest moment, procedurile judiciare fiind inca in derulare. Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasa”, a declarat șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deși epidemia pare sub control în Italia, premierul Conte a anunțat posibilitatea prelungirii stării de urgență: ”Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri”

Genoa, își amenința soția că o omoară în timp ce carabinierii erau în casă, român arestat după ce o maltratase pe femeie