in

Un fugar al mafiei italiene a fost prins după 20 de ani, cu ajutorul Google Maps

fugar al mafiei google maps

Poliția italiană a prins un fugar de top al mafiei, care era căutat de aproape 20 de ani, cu ajutorul ajutorului aplicației Google Maps.

O imagine de pe Google Street View îl arăta pe mfiotul Gioacchino Gammino în fața unul magazin de fructe și legume în Galapagar, un oraş de lângă Madrid.

Poliţia a constatat că unul dintre bărbaţi semăna foarte mult cu Gammino, dar identitatea sa a fost confirmată doar atunci când i-a fost găsit numele şi pe o listă a unui restaurant din apropierea magazinului, acolo unde fugarul era bucătar.

După doi ani de arest, Ionel Pavel, omul „mafiei din Viterbo”, a fost eliberat. Povestea închiderii discotecii pentru români din oraș VIDEO

Gammino, în vârstă de 60 de ani, ducea o viață liniștită în Spania, unde își înființase un magazin de fructe și legume sub un nume fals, relatează The Telegraph, citat de The Sun

De când a fugit în Spania, el și-a schimbat numele în Manuel, iar magazinul se numește El Huerto de Manu – Grădina lui Manu.

Chiar și el a fost surprins de faptul că a fost prins. “Nici măcar nu mi-am sunat familia în ultimii 10 ani”, a declarat el.

Gammino a fost arestat pe 17 decembrie, însă detaliile despre capturarea sa au ieşit abia astăzi la iveală, fiind confirmate de procurorul de caz, Francesco Lo Voi. „Nu este ca şi cum ne petrecem zilele urmărind Google Maps pentru a găsi fugari”, a spus el pentru The Guardian.

„Au fost multe investigaţii anterioare şi lungi, care ne-au condus în Spania. Eram pe un drum bun, iar Google Maps ne-a ajutat să confirmăm investigaţiile”.

Bărbatul urmează să ajungă în Italia, unde va ispăși o pedeapsă cu închisoare pe viață.

Nu este prima dată când un mafiot este prins cu ajutorul internetului. În luna martie a anului trecut, Mark Feren Claude Biart a fost surprins în Caraibe după ce a apărut în câteva videoclipuri culinare de pe YouTube. Biart fugise din 2014, atunci când procurorii italieni au dispus arestarea sa pentru trafic de cocaină în Olanda.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Obligatie vaccin peste 50 de ani in Italia

Draghi a semnat: OBLIGAȚIE de vaccinare pentru toți cei peste 50 de ani, italieni și străini

Cântăreața Gianna Nannini vrea să devină prima femeie președinte a Italiei