in

Furau mașini și intrau cu ele în vitrine: Patru români arestați, banda este acuzată de 23 de spargeri violente VIDEO

O bandă de tâlhari care a speriat Toscana a fost anihilată, cinci persoane au fost arestate. Este rezultatul unei operațiuni efectuate de carabinierii din Florența în colaborare cu colegii din Lucca, care au executat un mandat de arestare emis de procurorul din Florența (Vito Bertoni), împotriva membrilor unei organizații criminale periculoase compuse în total de șapte persoane dedicate jafurilor și furturilor la nivel internațional.

Patru dintre destinatarii mandatului de arestare (Laurențiu Georgian Ion, Bogdan Bucea, Andrei Daniel Ganete și Florin Nica), români, au fost reținuți la Montecatini Terme; al cincilea, albanezul Skerdilaid Selmanaj, a fost blocat la Florența. Ceilalți doi membri ai bandei erau deja în închisoare din alte motive. Deținuții au vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, toți fără ocupație și fără domiciliu stabil.

Acestora le sunt atribuite 23 de furturi agravate prin metoda spargerii și șase jafuri armate în dauna unor săli de jocuri de noroc și magazine de electronice și bunuri de marcă.

Ancheta a reconstruit o impresionantă activitate criminală în Toscana, Umbria, Veneto și Emilia -Romagna în perioada februarie-iunie 2019. Banda este acuzată de „operațiuni” similare efectuate și în Danemarca, Belgia și Germania.

Mai întâi banda mergea la dealeri auto, pentru a fura două sau trei mașini încă de înmatriculat, cărora li se puneau numere furate. Vehiculele erau folosite pentru a sparge vitrinele și pentru a fugi de la locul faptei. După ce lovitura era încheiată, mașinile erau abandonate cu avarii grave, în unele cazuri chiar incendiate. În timpul jafurilor, angajații și clienții au fost amenințați cu un pistol semi-automat și cu stingătoare de incendiu, folosite atât ca instrumente contondente cât și pentru a elibera substanțele anti-incendiu și a crea panică.

Uneori, victimele erau bătute, ca în cazul portarului de noapte al unui hotel din Ravenna, lovit în mod repetat cu un ciocan în cap și în spate. Din fiecare lovitură erau obținute prăzi de mii de euro, telefoane mobile, ochelarilor de marcă și a alte bunuri furate, revândute apoi în România. Autorii au acționat întotdeauna îngrup, mascați și purtând mănuși.

Investigațiile au fost, de asemenea, efectuate prin analiza imaginilor din sistemele de supraveghere video, făcând posibilă compunerea unui cadru probatoriu impresionante împotriva celor cinci destinatari ai detenției, precum și a altor doi membri ai asociației, aflați deja în închisoarea din Prato și Como pentru infracțiuni de același tip.

Tocmai ultima spargere din Italia, care a avut loc la începutul lunii octombrie, a făcut necesar mandatul de arestare: în ultimele zile, banda efectuase deja inspecții și se pregătea să comită noi infracțiuni și apoi să plece din nou în țara de origine. În timpul percheziției apartamentului din Montecatini Terme, ales de bandă ca bază de sprijin pentru cele mai recente serii de acțiuni criminale, s-au găsit un pistol jucărie și diverse materiale de mascare (măști, peruci etc.), utilizate pentru comiterea jafurilor. „A fost o operațiune foarte complexă, care a durat mai bine de un an – a spus comandantul Carabinierilor din Lucca, colonelul Ugo Blasi, lăudându-i pe investigatori – Furturile și jafurile au vizat întreaga Italia centrală și de nord și a fost foarte importantă colaborarea dintre diferitele departamente pentru a ajunge la captarea acestor infractori „.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

AEP a aprobat 835 de secţii de votare în străinătate. Iată care sunt TOATE secțiile de votare din Italia

Nu și-au primit salariul de trei luni, lucrători români și italieni în grevă la Parella. A venit angajatorul și le-a promis pe loc plata pentru o lună