in

Voia să fugă în România cu un microbuz, hoț de excavatoare prins de polițiști în Italia


Un român căutat pentru furt de excavatoare în Italia a fost prins la bordul unui microbuz cu care voia să ajungă în România. Bărbatul face parte dintr-o bandă de infractori care au jefuit companii din Umbria, Abruzzo și Lazio de vehicule și utilaje de peste 1 milion de euro.

Căutat pentru furt de excavatoare

Echipa de poliție judiciară a poliției rutiere Perugia și Roma a arestat un cetățean român. Acesta este acuzat că aparține unui grup de hoți în serie. Banda de luni de zile fura excavatoare, utilaje și mașini din provincia Perugia. Se presupune că au fost comise furturi identice în firme din Abruzzo și Lazio.

Arestarea a fost validată și de judecătorul de cercetări prealabile, care a dispus măsura asigurătorie în închisoare.

Modul de operare al bandei

Potrivit anchetatorilor, gruparea a efectuat mai întâi o recunoaștere și studia țintele ce urmau a fi lovite, apoi sustrăgea vehicule industriale pentru a fi folosite și pentru transportul bunurilor furate. Vehiculele au fost parcate în alte locuri, pentru ca gardurile să le poată lua fără probleme.

Grupul a călătorit la bordul unor mașini furate cu numere de înmatriculare contrafăcute, folosind cartele telefonice anonime sau carduri achiziționate pe piața paralelă. În câteva luni de activitate, prejudiciul produs de bandă s-a ridicat la peste 1 milion de euro.

Spaima șantierelor din Italia: furturi de sute de mii de euro, mai mulți români arestați, după un an de urmăriri ale carabinierilor

Arestat în microbuz

Cetăţeanul român a fost arestat de-a lungul E45, în provincia Perugia, în timp ce se afla la bordul unui microbuz cu destinaţia România, cu care încerca să părăsească teritoriul naţional.

Agenții au efectuat o operațiune delicată de captare într-o porțiune a unui tunel pentru a evita reacții imprevizibile și periculoase. Aceasta pentru că la bordul vehiculului se aflau și alte persoane, neștiind identitatea și profilul infracțional al persoanei arestate, scrie Perugia Today.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
renzi acuzat finantare ilegala

Fostul premier Matteo Renzi, acuzat de finanţare ilegală a partidului

beat la volan

Beat la volan, a ucis un om la Lucca: român condamnat la 3 ani de închisoare