in

Genova/ Un tată român a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut locul de muncă

Un român de 35 de ani stabilit în Peninsulă, tatăl a trei copii, a încecat să se sinucidă azi dimineaţă, la Genova. Potrivit publicaţiei online Genova24.it, românul, disperat pentru că şi-a pierdut locul de muncă, s-a urcat pe o scară de opt metri, pe un pod din portul localităţii, ameninţând că se va arunga în gol.

Pompierii şi forţele de ordine portuare au intervenit imediat şi l-au convins pe român să coboare.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe episoade asemănătoare, toate având ca protagonişti oameni disperaţi, loviţi de criza economică şi de măsurile de austeritate luate de guvernul lui Mario Monti. 

Potrivit unei statistici sumbre realizate de Quotidiano.net, în ultimele două luni s-au înregistrat 13 sinucideri, toate având la bază disperarea unor persoane rămase fără un loc de muncă sau fără un câştig sigur.

Pe 3 aprilie, o pensionară de 78 de ani din localitatea Gela s-a aruncat de la balcon, după ce a aflat că pensia i-a fost tăiată cu 200 de euro (de la 800 la 600 de euro).  Pe 4 aprilie, un întreprinzător din Roma şi-a pus capăt zilelor, împuşcându-se în piept, după ce firma sa a dat faliment. În aceeaşi zi, un camionagiu de 51 de ani s-a spânzurat la Milano, după ce a fost concediat.

Premierul Monti va avea pe conşiinţă toţi aceşti oameni care şi-au pus capăt vieţii”- a comentat cu amărăciune un prieten al întreprinzătorului din Roma, după ce a aflat tragica veste.

Potrivit Organizaţiei Micilor Întreprinzători din Mestre (CGIA Mestre), numărul sinuciderilor din motive economice a crescut, în 2010, cu 24,6 %.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Olanda menţine restricţiile pe piaţa muncii până în 2014

Cei doi bărbaţi din viaţa lui Teo Trandafir: unul o adoră, celălalt o dezamăgeşte