in

Hamali români abuzivi, alarmă la Venezia. Cer agresiv să care bagaje și devin tot mai violenți

Mai agresivi decât înainte și tot mai mulți. În fiecare zi sunt cel puțin 10, toți români de etnie romă. O parte sunt aceeași care anul trecut își împărțeau peroanele 4 și 6 ale gării din Mestre, ceilalți sunt nou-sosiți. Sunt hamalii abuzivi care în fiecare zi se transformă în coșmarul călătorilor. La Mestre, dar și la Santa Lucia.

În urmă cu doi ani fenomenul hamalilor abuzivi a devenit o problemă serioasă pentru siguranța celor două principale gări venețiene. Protagoniști sunt întotdeauna romi români, aceiași care în urmă cu șapte ani au început să se plaseze la capătul podului Calatrava și, cu aceeași agresivitate pe care o demonstrează acum în gară, încercau să ia valizele turiștilor ca să le ducă dintr-o parte în cealaltă a podului. Au plecat odată ce s-au instalat hamalii cu cărucioare, mai mult sau mai puțin abuzivi și aceștia. În trecut între abuzivi au existat chiar și încăierări, în una dintre ocazii terminată cu un mort.

Ofensiva Poliției Feroviare și a militarilor de la Regimentul Serenissima le-a redus prezența. A contribuit mult și închiderea zonelor de acces la pasajul pietonal care duce la Marghera. Anul trecut fenomenul a rămas sub control mai ales pentru că Poliția Feroviară a arestat câțiva dintre acești frecventatori ai gării pentru infracțiuni care merg de la ultraj la furt. Multe amenzi. Anul acesta urgența a revenit.

În fiecare dimineață pot fi văzuți la treabă în zona liniilor 4-5 și 6-7. Doi rămân la baza celor două scări. Alți doi se plasează pe trotuar. Iar alți stau de pază în dreptul primului peron și în pasaj pentru a verifica dacă vin polițiști sau militari.

Când intră în acțiune iau în vizor mai ales femei cu valize foarte mari. Câte trei sau patru le încercuiesc și încearcă pe rând să ia bagajul pentru a-l duce până la liftul liniei 1. Când călătoarele refuză, ei insistă cu mai multă violență.

Poliția și militarii intervin, dar nu există destul personal. Deseori angajații feroviari sunt ținte ale reacțiilor violente ale hamalilor abuzivi. Atât la Venezia, cât și în Mestre, în unele zile, sunt chiar și 25 de abuzivi.

Unii dintre ei urcă în trenurile dintre Venezia și Mestre pentru a cere bani călătorilor cărora, spun ei, le-au cărat bagajele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drept la replică, PNL Spania, aripa Marius Ioan: ”Mihai Petre Săbăilă poate fi considerat un impostor, disperat după funcție”

Catania, româncă abia angajată ca îngrijitoare, fură pensia bătrânului asistat și fuge