in

Hoț moldovean împușcat mortal în spate de proprietarul unei tutungerii. Salvini: «A făcut bine!»

Glonțul i-a intrat în spate, a trecut prin inimă și a ieșit prin piept. Așa a murit la Torino un hoț din Republica Moldova, Ion Stavilă, de 24 de ani. A fost împușcat în timp ce spărgea o tutungerie, în noaptea de joi 6 iunie, la Pavone Canavese, Provincia Torino.

Cel care a tras este proprietarul tutungeriei, care locuiește deasupra localului, și a fost trezit noaptea de zgomotele făcute de hoți. În total erau trei hoți, spre care, pentru a-i pune pe fugă, a tras cu revolverul sau 357 deținut regular, lovindu-l pe unul dintre ei în inimă.

Italia, noi restricții în materie de securitate, Guvernul italian a adoptat un decret care prevede amenzi imense și pedepse cu închisoarea

La primele declarații, proprietarul tutungeriei, Franco Iachi Bonvin a susținut că s-a luptat cu hoții și că a fost nevoit să tragă pentru a se apăra. Autopsia a dezvăluit că hoțul a fost împușcat în spate, probabil de la balconul locuinței, și că nu a exista nicio luptă. Proprietarul nici nu a coborât din casă.

Cazul a declanșat din nou polemici cu privire la legitima apărare. Matteo Salvini a promovat și a obținut aprobarea unei noi legi privind legitima apărare, în care se spune că folosirea armei este mereu legitimă apărare, în cazul în care cineva este atacat în propria casă sau firmă.

Dar criticii lui Salvini arată că aici ar fi fost vorba de o adevărată execuție: hoțul a fost împușcat de la distanță, în timp ce fugea. Proprietarul ar fi tras 7 gloanțe în total, ca în Vestul Sălbatic.

Matteo Salvini, întrebat ce părere are despre acest caz, nu a avut dubii: „Eu sunt de partea tutungiului. Indiferent de ce va spune justiția, eu sunt de partea lui.”. Practic, ministrul de Interne susține o persoană acuzată de o formă de omor.

Franco Iachi Bonvin este anchetat de procurorii din Ivrea pentru exces din culpă de legitimă apărare.

Ion Stavila, moldoveanul în vârstă de 24 de ani, a fost găsit mort pe trotuarul din apropierea magazinului, în afara proprietății lui Bonvin.

O manifestație de solidaritate a fost organizată de comercianții din localitate, în sprijinul lui Bonvin. 2000 de persoane au participat la manifestație.

Imperia, bătaie între doi camionagii, un șofer român l-a împușcat pe un portughez, după ce s-au șicanat în trafic

Caserta, româncă executată pentru 500 euro, împușcată în cap de doi italieni, pedeapse reduse

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Fii mândru că ești român!”, spectacol de zile mari la Atena, organizator asociația ”DACIA”

Mesaj din Italia împotriva mentalității românești: ”Încercați s-o schimbați, altfel nu se schimbă nimic”