in

I-a explodat siliconul pus în România

O vicentină de 37 de ani s-a supus unei intervenţii de chirurgie plastică în România. Însă una din proteze s-a dezumflat. Femeia a intentat proces civil cerând o despăgubire de 135.000 de euro clinicii medicale care a operat-o, scrie Il Giornale di Vicenza.

"Mai întâi a coborât proteza, apoi a "explodat". Am avut mari probleme în alăptarea fiului meu, a trebuit să amân o căsătorie deja organizată şi acum va trebui să mă duc să mă operez pentru a-mi aranja corpul, atât cât este posibil".

Monica, de 37 de ani, funcţionară din Vicenza, a intentat un proces civil, cerând daune de 135.000 de euro, împotriva unei clinici private din apropiere de Bucureşti. Femeia susţine că a fost victima unei erori medicale când, în primele zile ale lui februarie 2008, s-a dus în Europa de Est pentru o operaţie estetică low cost.

Pentru Monica situaţia a fost deosebit de dureroasă din punct de vedere uman, având în vedere că acel sân i-a creat o serie lungă de probleme. Şi de cheltuieli neprevăzute.

Să le luăm pe rând. Monica, o frumoasă vicentină cu părul scurt negru, încă din adolescenţă – povesteşte – a avut reproşuri de făcut mamei natură care o dotase cu un fizic suplu, modelat de piscină şi sală, cu un chip cu linii elegante, cu un zâmbet splendid, dar şi cu nişte sâni pe care ea îi considera prea mici. Visul său a fost dintotdeauna acela de a-i mări în mod chirurgical. Şi a decis să-şi realizeze dorinţa la 32 de ani, după experienţa pozitivă a unei prietene.

Contactase clinica din Bucureşti, care atunci se numea Sfântul Nicolae, care i-a oferit întregul pachet – călătorie cu avionul, intervenţie chirurgicală şi şedere timp de trei zile – la modesta sumă de puţin peste două mii de euro.

Operaţia a mers bine şi Monica a fost mai satisfăcută ca niciodată. Sânii refăcuţi aveau o garanţie de cel puţin 15 ani.

În luna august, însă, funcţionara a simţit primele probleme: una dintre cele două proteze coborâse uşor în parte de jos. A contactat clinica, punându-se în mod verbal de acord că se va duce să rezolve problema – printr-o intervenţie de 10 minute, au asigurat-o – în primăvara următoare. Înainte, avea altele de care să se ocupe: tocmai devenise mamă şi în noiembrie trebuia să se căsătorească cu tatăl copilului său.

Începând cu septembrie situaţia s-a înrăutăţit. Sânul stâng a coborât în mod vizibil, şi chiar şi dreptul a început să se deplaseze, până când acesta din urmă i-a explodat, de fapt dezumflându-se şi reducându-se în mod sensibil.

Monica nu a mai reuşit să-şi alăpteze fiul şi, disperată, a decis să amâne o nuntă organizată deja (cu 90 de invitaţi, restaurant rezervat).

"Am intrat în depresie, nu mă simt stăpână pe corpul meu. M-am gândit şi la sinucidere şi am început să merg la un terapeut de două ori pe săptămână".

Contactând din nou clinica, a explicat că intervenţia nu se mai putea amâna. După ce a explicat problema, însă, medicii i-au spus că acel tip de intervenţie nu mai era cuprins în garanţie şi că trebuia să plătească. Descurajată, Monica s-a înscris pe lista de aşteptare a unui chirurg venet, care i-a sugerat refacerea intervenţiei de la zero. În acel moment, la sugestia unei cunoştinţe, care a avut probleme similare la o altă clinică românească, l-a contactat pe un avocat din Roma care a pregătit cauza ce va trebui să fie judecată în România. Suma cerută cuprinde cheltuieli, daune morale şi cele cauzate de amânarea căsătoriei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copii romi români, invitaţi la Episcopie de PS Siluan

Arestaţi pentru contrabandă cu ţigări