in

Şi-a ucis fratele din gelozie, cioban condamnat la 12 ani

“Regret ceea ce am făcut, nu vroiam să-l ucid, a fost un ghinion”. Dar nu au fost de-ajuns aceste puţine cuvinte, spuse pe timpul procesului cu procedură abreviată. Vasilică Goldum, cioban de 37 de ani, a fost condamnat pe 26 noiembrie la 12 ani de închisoare de tribunalul din Viterbo pentru asasinarea fratelui său Mihai, în timpul pe timpul unei cerţi violente.

Doi ani mai puţin faţă de cât a cerut procurorul. În noaptea de 18 septembrie 2011, într-o casă rurală din Oriolo Romano, pe timpul unei discuţii violente între fraţi, Vasilică l-a înjunghiat în piept pe Mihai, cu un an mai tânăr, acesta murind pe loc. Asasinul a fost arestat în plină noapte de carabinieri. Omorul a fost comis în prezenţa unui martor, care a afirmat că cearta ar fi explodat din motive de gelozie.

Victima, tocmai revenită după o călătorie în România, şi-a acuzat fratele că s-ar fi legat de soţia sa rămasă în Italia. Judecătorul a respins cererea de expertizare psihiatrică a inculpatului. Potrivit procurorilor Vasilică şi-a ucis în mod intenţionat fratele şi au cerut la încheierea rechizitoriului o condamnare la 14 ani. Apărătorul lui Goldum a susţinut în schimb caracterul neintenţionat al înjunghierii şi a cerut achitarea, întrucât este o circumstanţă nedorită şi prin exces de apărare în stare de furie şi încadrarea ca omor din culpă cu circumstanţe atenuante.

După o reunire de mai puţin de jumătate de oră în camera de consiliu judecătorul l-a condamnat pe Vasilică Goldum, ţinând cont de circumstanţele atenuante generice, la 12 ani de detenţie şi la interzicerea unor drepturi. Apărarea a anunţat că va face recurs la Curtea de Apel.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza a făcut ravagii pe piaţa imobiliară. Preţurile apartamentelor din toată ţara s-au înjumătăţit

A căzut de la şapte metri din cauza unor ochelari