in

Iertat de amenzi de 28.000 de euro

Un român a circulat mai multă vreme la Padova cu maşină înmatriculată în România şi după ce i-a expirat permisul Ztl de intrare în centrul istoric, a continuat să intre în centru. A intrat de 300 de ori, totalizând amenzi în valoare de 28.000 de euro.

Nu numai: agenţii municipali pentru a-l opri au fost nevoiţi să-l urmărească pe străzile oraşului. Până la urmă, n-a mai plătit nimic. Primăria, fiind vorba de “un caz limită”, după cum a explicat comandantul poliţiei municipale, Aldo Zanetti, i-a anulat contravenţiile, limitându-se la a-l pune să plătească numai o amendă de 98 de euro pentru că nu şi-a schimbat numerele româneşti de înmatriculare în şase luni de la transferarea rezidenţei în Italia.

Oricum, românul a bătut toate recordurile în materie de contravenţii, cel puţin la Padova, scrie L’Arena. Protagonistul poveştii este un român, de 50 de ani, care cu până câteva luni în urmă locuia în centrul istoric din Padova, dar care de circa 6 luni s-a mutat la Sacra Famiglia.

Bărbatul este şi titularul unui pass pentru infirmi, întrucât este afectat de problemeserioase de deplasare. Românul este proprietarul unei maşini cu numere româneşti de înmatriculare şi, în ciuda invitaţiilor din partea biroului Ztl, nu şi-a reînnoit autorizaţia de trecere în interiorul zonei cu trafic limitat. Luni de zile bărbatul a continuat să circule în centrul istoric fără “acte în regulă” ajungând să colecţioneze peste 300 de amenzi de 93 de euro fiecare.

O enormitate care a convins poliţia municipală să pună în practică o adevărată “vânătoare”, o urmărire ce s-a terminat tocmai la Porta San Giovanni la începutul lunii mai. Însă când a ieşit românul din maşină, agenţii au înţeles că nu era vorba de obişnuitul şmecher care, dotat cu numere străine de înmatriculare, reuşea să pătrundă fără probleme în cadrul zonei cu trafic limitat.

Când a arătat apoi pass-ul pentru infirmi (care era însă neactualizat) agenţii au decis că unica amendă care îi putea fi dată era aceea pentru nerespectarea legii care prevede înlocuirea numerelor străine de înmatriculare atunci când se are rezidenţa în Italia.

Aşadar, românul s-a ales numai cu o amendă de 98 de euro şi cele 300 de amenzi au sfârşit direct în aparatul de tăiere a documentelor. “Bineînţeles este vorba de un caz limită – explică comandantul Poliţiei municipale Aldo Zanetti . Problema numerelor străine de înmatriculare este însă foarte întâlnită, astfel că e adevărat că am semnat un acord cu o societate pentru recuperarea contravenţiilor şi în străinătate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

’’Românii din Italia nu vor fi impozitați!”, afirmă ambasadorul Mario Cospito

Explozie de căsătorii mixte la Cannicatì