in

Explozie de căsătorii mixte la Cannicatì

Exploziede căsătorii mixte la Cannicatì (Sicilia) între localnici şi femei deseori mult mai tinere sosite din Europa de Est, în special românce. În total, în primele nouă luni ale lui 2012 au fost oficiate 22 de căsătorii între localnici şi femei din Est, a comunicat oficiul de evidenţ a populaţiei al primăriei, potrivit La Sicilia. O cifră ridicată, având în vedere că oraşul are circa 30.000 de rezidenţi.

Bătrâni singuri, care după ce şi-au pierdut partenera sau au fost părăsiţi încearcă să-şi trăiască ultimii ani din viaţă alături de o femeie care să ştie să le ofere afecţiune. Acesta este scenariul de care se vorbeşte când se aude vorbindu-se de căsătorii între bărbaţi cu vârstă înaintată şi femei încă tinere care sosesc în Italia pentru a-şi căuta un loc de muncă, dar mai ales pentru a-şi schimba în mod definitiv viaţa după ce au trăit greu şi în sărăcie.

Dar să fie doar iubire? În mod absolut nu, susţine La Sicilia, fiindcă foarte multe dintre aceste căsătorii eşuează după câţiva ani, iar femeile ar urmări de fapt altceva. În primul rând un obiectiv financiar. Ca să aibă o nouă parteneră, bătrânii singuri sunt dispuşi să-şi irosească toţi banii acumulaţ i după ani şi ani de sacrificii. Sunt dispuşi să treacă pe numele partenerelor toate proprietăţile, acţionând împotriva voinţei rudelor şi nepoţilor care încearcă până la ultimul în orice fel să-i facă să se răzgândească.

 

Alt obiectiv este acela de a obţine cetăţenia italiană. În ultima perioadă la Canicattì a crescut în mod sensibil numărul femeilor din Europa de Est, în special românce, care, după ce au lucrat în baruri, restaurante, ca asistente casnice pentru bătrâni, se căsătoresc cu persoana pe care cu numai câteva zile înainte o îngrijeau. Foarte ciudat, mai spune cotidianul citat, este faptul că în numai câteva luni reuşesc să obţină divorţul de la partenerul precedent lăsat dincolo de graniţă. O situaţie anormală deseori în centrul unor anchete din partea forţelor de ordine la denunţul rudelor soţului care cred că în spatele căsătoriei se poate ascunde inevitabila înşelătorie în dauna propriului soţ.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iertat de amenzi de 28.000 de euro

Catrinel Menghia şi Mădălina Ghenea, asemănări izbitoare/ FOTO