in

In greva foamei, după ce a riscat să moară pe şantier

Constantin Băltăreţu, un român de 55 ani din Pescia (provincia Pistoia) este disperat. După ce a suferit un accident pe un şantier, ȋn urmă cu 5 ani, acum nu mai poate munci. Pe 2 iunie, de Ziua Republicii, a decis să protesteze, ȋn faţa intrării principale a spitalului din Pescia. Imbrăcat cu haine sărăcăcioase, s-a aşezat pe o bancă şi a pus alături două pancarte cu inscripţia "greva foamei".

Românul a suferit un accident ȋn 2006

Constantin Băltăreţu şi-a spus povestea cotidianului “La Nazione” din Pistoia. "Acum am 55 de ani. Am sosit ȋn Italia pe 7 august 2004, pentru a găsi un loc de muncă şi siguranţa pe care România nu mi le oferea. Am lucrat la negru la un privat timp de circa un an şi jumătate, de pe 16 decembrie 2004 până pe 12 iunie 2006".

Aşadar, nu ati avut niciodată un contract?

"Angajatorul meu nu m-a angajat niciodată cu acte ȋn regulă. Pentru el eram om bun la toate, lucrând ca grădinar, zidar, zugrav. Până ȋn acea zi de 12 iunie, care mi-a schimbat viaţa, ruinând-o.

Ce s-a ȋntâmplat?

"Lucram pe o schelă la o casă de-a angajatorului meu. Am căzut, odată cu mine a căzut şi un alt conaţional de-al meu. Mi-am fracturat cotul, de atunci nu mai pot să lucrez. Pentru a supravieţui, pentru a-mi cumpăra de mâncare şi ceva ţigări, am făcut ceva lucrări de grădinărit. Insă nu am mai reuşit să fac din nou meseria mea".

De ce această grevă a foamei?

"Caut doar dreptate. Am depus plângere la carabinieri ȋmpotriva angajatorului meu, care refuză să recunoască şi să plateasca  despăguburi pentru daunele suferite de mine. Insă nu găsesc un avocat care să mă apere, şi tribunalul a arhivat dosarul meu.

Nici măcar colegul meu de muncă nu a povestit adevarul, pentru că el nu s-a rănit şi s-a ȋntors să lucreze pentru acelaşi patron. Astfel rămân ȋn saracie deplină şi fără a obţine o recunoaştere pentru dauna suferită".

Dupa apariţia articolului ȋn “La Nazione”, un avocat italian din Baroul din Bologna s-a oferit să-l ajute gratuit pe Constantin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A vrut silicoane, dar a rămas fără un sân- drama unei dansatoare românce de night-club

Depresie, migrene, gastrite, diabet şi sinucidere: iată “Sindromul Italia” (VIDEO)