in

Înarmat cu un topor, creează panică într-un autobuz la Roma: condamnat

Românul cu antecedente penale care pe 9 iunie a agresat înarmat cu un topor șoferul unui autobuz provocând panică în rândul pasagerilor, a fost condamnat la zece luni și opt zile, pedeapsă pe care a început deja să o ispășească la închisoarea Regina Coeli. Episodul s-a întâmplat la Roma, pe via Tor Sapienza, la bordul unui autobuz al liniei 314 cu direcția largo Preneste.

Veronel Mocanu, de 27 de ani, fără domiciliu stabil, cu antecedente pentru jaf în dauna unor prostituate, s-a prezentat în stația de autobuz înarmat cu un topor, o rangă și două cuțite. În fața interdicției șoferului de a urca, bărbatul – beat – a declanșat infernul, lovind în final geamul habitaclului în care se afla Massimiliano Vitrano, șoferul, producându-i zgârieturi pe diferite părți ale corpului și o rană la sprânceană.

“Avea un topor la vedere, o plasă cu sticle de bere și o altă sticlă în mână, părea foarte beat – povestește Massimiliano. L-am somat să nu urce, să rămână jos, pentru că nu îl puteam transporta în acele condiții și atunci el a sărit furios înăuntru”.

În autobuz, care deja transporta circa douăzeci de persoane, printre care bătrâni și mame cu copii mici, “s-a declanșat infernul.

Acel bărbat – continuă șoferul – striga la mine să pornesc, trebuia să meargă pe largo Preneste, “pleacă, pleacă” spunea îndreptând toporul spre mine, în timp ce ceilalți urlau și cei care puteau fugeau.

Imediat am deschis ușile pentru a permite celor care erau înăuntru să fugă”. Massimiliano a apăsat apoi pedala de SOS, alertând centrala operativă, și între timp a telefonat la 113, în timp ce rău-intenționatul trecea de la cuvinte la fapte distrugând, cu toporul, geamul cabinei.

Românul a fost apoi interceptat, în timp ce fugea, de poliție, și arestat pentru leziuni agravate, distrugere și ultraj. Veronel Mocanu a fost judecat și condamnat la zece luni și opt zile de închisoare, fiind deja închis în penitenciarul Regina Coeli.

Teroare la Vetralla: Bătută și violată, s-a aruncat de la fereastră

“Vă împuşc pe toţi!”- român arestat în metrou la Roma cu un pistol de jucărie

Român prins fără bilet în tren, ia ostatică o pasageră

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agențiile de turism nu scumpesc prețurile pentru litoral

„Jaful secolului”, comis de români. Au ars tablouri în valoare de 18 milioane de euro