in

Infractor român: “Ştiţi ce fac cu justiţia voastră?” / Comentariile italienilor: „Afară din Europa!”

Trei români au sfidat carabinierii care se pregăteau să-i aresteze, declanşând un val de comentarii rasiste pe internet.

Tinerii au fost arestaţi pe 20 octombrie de carabinieri la Forlì, după o tentativă de furt la restaurantul “Peter Pan”, situat într-un parc. Cei trei – la Forlì de mai mult timp – au multe antecedente. În mod oficial au un loc de muncă, o familie, lucrează ca muncitori. Însă cazierul lor este un roman: Alexandru Blaj, de 30 de ani, este un obişnuit al furturilor; Dănuţ Bunduc a fost prins la Rocca San Casciano răspândind bani falşi; Constantin Melinte Sorin, de 25 de ani, în august 2011 a fost reţinut la Cervia în discotecă, pentru un furt.

“Nu-mi faceţi frică… nici voi carabinierii nici judecătorii… ştiţi ce fac eu cu justiţia voastră…”. Alexandru – beat mort la momentul arestării – era plin de furie. S-a opus până în ultima clipă. A încercat să fugă imediat ce a văzut carabinierii ajungând la faţa locului, la restaurant. Tonino Rossi, administratorul restaurantului, a fost trezit de alarma dată prin telefon. Şi a urcat imediat în maşină. Între timp a chemat carabinierii. O rapiditate care a dus la prinderea hoţilor.

Alexandru încearcă să fugă. Este prins de carabinieri, dar el se desprinde, cu pumni şi picioare (doi carabinieri au ajuns la Urgenţă). Dănuţ – celălalt hoţ prin în flagrant în interiorul localului, în timp ce lua banii din casa de marcat: circa 250 de euro – se predă. Alexandru nu ajunge prea departe. Este capturat după scurt timp. În acel moment, o altă patrulă a militarilor conduşi de căpitanul Cristiano Marella, îl surprinde pe cel care stătea de şase: Constantin, întins în interirorul unui Ford Fiesta parcat întro zonă verde din faţa parcului.

Militarii se apropie, deschid portiera: Constantin se predă. Acuzaţii grele pentru toţi trei: jaf agravat şi leziuni agravate. Ştirea a fost publicată de cotidianul “Il Resto del Carlino” şi in variantă online, pe ilrestodelcarlino.it.

„Dacă ar învia Mussolini”

Iată câteva dintre comentariile cititorilor italieni:

max: “Condamnările trebuie să le ispăşească în ţara lor de origine în închisori foarte diferite de ale noastre. O altă greşeală că i-am lăsat să intre în UE. Dacă ar învia Benito lucrurile ar merge cum trebuie. Nu contează extinderea închisorilor”.

gio 55: “Eu în schimb aş face aşa, de fiecare dată când are loc un furt aş face ca daunele să fie achitate de cei care au decis deschiderea frontierelor”.

romagnolo: “E normal să nu le fie frică de legea noastră! Probabil vor face o lună şi jumătate de închisoare şi apoi vor fi din nou în stare de libertate! Vor rămâne la Forli sau se vor muta în alt oraş italian mereu gata să comită infracţiuni! Dar ţineţi-i înăuntru 10 ani fără nicio reducere a pedepsei, 15 ani pentru cel care a rănit carabinierii, să începem să înăsprim serios aceste pedepse şi veţi vedea că se vor gândi de două ori înainte să-şi facă măgăriile”.

ccc: “Iată, acum ştiţi ce gândesc despre legile noastre şi despre ţara noastră, vin la noi să fure şi să-şi facă treburile mizerabile, vina este şi a noastră că i-am primit cu braţele deschise, îngrijitoarele din case dacă nu faci să dispară totul înainte să le iei să lucreze îţi iau totul. Gata, acasă cu aceste persoane necinstite, să se salveze câteva. Să ne uităm la cronici, sunt mereu ei şi închisorile sunt pline”.

caronte: “Să continuăm aşa, cu români, albanezi şi alţi oameni şi Italia va merge tot mai bine”.

roberto: “Afară! Oameni de nimic”.

Mauro: “Un lucru este just: să nu se aibă frică de legea noastră, cuvinte sfinte, din păcate!”.

Paola: “E oribil să o zic, dar spun adevărul… îi este cumva frică cuiva de legea noastră? În mod absolut nu… întrucât această delincvenţă a fost mereu apărată de o anumită parte politică… şi dacă s-ar folosi cu adevărat manierele puternice aşa cum merită aceşti delincvenţi, mii de militanţi ar merge în piaţă să le apere!”

cristian: “Să-i trimitem pe toţi la ei acasă, având în vedere că nu au respect pentru legea italiană”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Furt de cauciucuri de 20.000 de euro la Pistoia

Film despre români: “Rasa bastardă” VIDEO