in

Film despre români: “Rasa bastardă” VIDEO

Alessandro Gassmann prezintă “Razza bastarda” la Festivalul de la Roma Alessandro Gassmann, directorul Teatrului Stabile del Veneto, debutează în regia cinematografică. Şi o face cu “Rasa Bastradă”, un spectacol despre români veniţi în Italia, transpunere cinematografică a piesei “Roman şi puiul său”, spectacolul cu care a câştigat premiul Ubu pentru cel mai bun spectacol teatral în 2010, şi pe care l-a dus apoi în turnee de-a lungul mai multor stagiuni.

Filmul va fi prezentat pe 17 noiembrie, în avanpremieră mondială, la Festivalul Internaţional din Roma în secţiunea Perspective Italia, în care au fost adunate o serie de pelicule care exprimă noile tendinţe ale cinematografiei italiene. Pelicula are o matrice teatrală şi se inspiră de peste ocean, din textul lui Reinaldo Povod, din 1986, titlul original “Cuba and His Teddy Bear”, care a reprezentat pentru Robert De Niro la New York un mare succes teatral, focalizat pe contraste între hispanici şi americani şi pe lumea drogurilor.

Aici se schimbă naţionalităţile, în sensul că protagoniştii sunt români şi italieni: însă în centrul poveştii teatrale mai întâi, cinematografică acum, este relaţia controversată dintre un tată român, semianalfabet şi traficant de droguri, Roman din titlul piesei interpretat de însuşi Alessandro Gassmann, şi Nicu, fiul adolescent, care caută o eliberare prin intermediul studiului.

Momentele de dulceaţă se alternează izbucnirilor de furie din partea tatălui în privinţa unui fiu, în aparenţă aplatizat pe figura părintelui, dar care în realitate caută să-i scape. Şi tocmai pentru a se elibera de un tată hiperprotectiv şi deseori violent, care ar vrea pentru el, abandonat de mama fugită de acasă, un viitor diferit şi mai bun decât al său, “puiul” ajunge să fie implicat într-un cerc al drogurilor căruia iniţial îi părea străin, rămânând astfel prizonier al dependenţei de heroină.

Scris de Vittorio Moroni, în colaborare cu Gassmann, “Rasa bastardă” prevede o distribuţie formată din mulţi dintre actorii care au jucat în piesa de teatru: Giovanni Anzaldo (Nicu), Manrico Gammarota (Geco), Sergio Meogrossi (Talebano) şi Matteo Taranto (Dragoş).

Cu ei este şi actriţa şi modelul român Mădălina Ghenea (Dorina), Carolina Facchinetti (Chiara), Nadia Rinaldi (Maddalena): de semnalat amicala participare a lui Michele Placido în rolul unui avocat.

Citeşte şi:

Mădălina Ghenea, pe covorul roşu la Festivalul Internaţional de la Roma

Mădălina Ghenea, prostituată pe o stradă de la periferia Romei

Teodora Madaşa, rol în “Roman e il suo cucciolo” de Alessandro Gassman

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Infractor român: “Ştiţi ce fac cu justiţia voastră?” / Comentariile italienilor: „Afară din Europa!”

Ei sunt milionarii României