in

Ei sunt milionarii României

Cei mai bogaţi români au, împreună, 26,5 miliarde de euro. Calculele indică faptul că peste 50% dintre milionari sunt mai săraci faţă de anul trecut. Cel mai bogat român este şi mai bogat decât acum un an. Este vorba despre Frank Timiş, potrivit Top 300 Capital. Averea sa ar fi cu 100 de milioane de euro mai mare decât cea consemnată în ediţia de anul trecut a topului.

Locul întâi este ocupat, pentru al doilea an consecutiv, de Frank Timiş. El este cel mai bogat român, iar averea sa este estimată la 1,75 miliarde de euro, în creştere faţă de anul trecut (1,6- 1,65 miliarde euro). Timiş este urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, în urcare de la 1,6 miliarde, potrivit Top 300 Capital.

Spre deosebire de ediţia precedentă, anul acesta Veronica Drăgan, văduva lui Constantin Iosif Drăgan, afacerist care a ocupat de mai multe ori locul 1 al topului, nu se mai află în primii zece cei mai bogaţi români, averea sa diminuându-se considerabil la 400-450 de milioane de euro de la 650-800 de milioane de euro în 2011.

De altfel, aceasta se numără printre milionarii cu cele mai semnificative scăderi în 2012, alături de surorile Camelia şi Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, care au “pierdut” întrun an 200-250 de milioane de euro.

Pe de altă parte, milionari precum Dan Diaconescu sau Gigi Neţoiu nu mai figurează în ultima ediţie a Top 300 cei mai bogaţi români. Criza a dat topul peste cap. Pierderile şi insovenţele au avut o influenţă importantă asupra veniturilor celor mai bogaţi oameni de afaceri, astfel ponderea averilor din Top 300 în Produsul Intern Brut al României s-a redus până la 19,4%, de la 23,6%, cât a fost în 2011.

Odată cu declinul pieţei auto şi al celei imobiliare, afacerile lui Ion Ţiriac au intrat într-o scădere accentuată (de la 1,1-1,2 miliarde euro anul trecut, la 850-900 mi – lioane euro în acest an). Pe de altă parte, Dinu Patriciu unul dintre cei mai mediatizaţi miliardari în ultimul an, s-a confruntat cu insolvenţe, falimente sau afaceri proaste.

Averea s-a în acest moment este estimată la 850 milioane euro (faţă de 1-1,1 miliarde euro în 2011). Domeniile în care se fac cei mai mulţi bani Potrivit analizei Capital, milionarii au reuşit creşteri ale afacerilor în domenii precum energia, industria farma şi serviciile medicale, agricultură şi transporturile. La polul opus, cei care şi-au plasat banii în imobiliare, turism sau media au înregistrat scăderi semnificative.

De asemenea, cea mai mare parte a oamenilor de afaceri autohtoni au apelat la înfiinţarea unei structuri offshore, în ultimul an, cele mai populare destinaţii fiind Cipru şi Olanda. Pragul de intrare în top a coborât în acest an, a coborât la 15 milioane de euro, cu un milion mai puţin faţă de ediţia anterioară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Film despre români: “Rasa bastardă” VIDEO

“Monti ar trebui să înveţe de la români”