in

Italia, băiat român de 14 ani agresat și apoi împins sub un tren în mișcare: ”Din păcate, acești tineri nu mai gândesc”

Băiat român de 14 ani agresat și apoi împins sub un tren în mișcare: ”Din păcate, acești tineri nu mai gândesc”. Tânărul de 14 ani a fost atacat de doi colegi, acum în închisoare pentru tentativă de omor. El este salvat printr-un miracol. Mama lui: „Puteau să-l ucidă, și doar de dragul unei fete”, scrie milano.corriere.it.

Video: video.corriere.it/seregno-il-14enne-spinto-contro-il-treno

Resentimentul mocnit din cauza unor mesaje trimise unei tinere. Lucruri de adolescenți, care ar trebui depășite rapid. Nu va fi deloc așa pentru un tânăr român din Brianza – 15 ani în iunie – victimă a unei expediții punitive care aproape că l-a strivit de un tren în trecere în gara Seregno, în provincia Monza.

Italia, băiat român de 14 ani agresat și apoi împins sub un tren în mișcare

Scena este surprinsă de camerele de supraveghere. Tânărul de 14 ani a fost mai întâi urmărit de o duzină de tineri, apoi, după o tentativă de a-i lua tricoul pe care îl purta, a fost împins de rivalul său, lovit cu capul de un tren în mișcare și, dată fiind constituția sa subțire, a ajuns să fie aspirat sub tren, ajungând cu trupul în spațiul dintre roți și peron.

„A fost foarte norocos”, spun anchetatorii de la Brigada Mobilă Monza și de la poliția feroviară, care joi în zori au procedat la arestarea altor doi tineri, care au ajuns la închisoarea pentru minori din Torino sub acuzația de tentativă de omor și tentativă de jaf. Aceștia au 14 și 15 ani.

Tot joi, băiatul rănit s-a întors acasă. Medicii de la spitalul San Gerardo l-au externat cu zece copci în cap, o entorsă la gleznă și diverse contuzii. Alături de el se afla mama sa, o femeie de 41 de ani, de origine română, care nu se dă bătută: „Puteau să-l omoare, și numai pentru o chestiune de fete”.

Cum s-au derulat lucrurile

Fiul ei i-a văzut moartea în față miercuri după-amiază devreme, în timp ce ieșea de la școală, în compania unui coleg cu care trebuia să ia un tren spre casă, într-o altă comună din Brianza. Investigațiile arată că a fost abordat de o duzină de tineri (identificările sunt în curs). L-au lovit de mai multe ori și au încercat să îi ia tricoul alb marca Lacoste pe care îl purta.

Tânărul de 14 ani a reușit să scape și s-a dus pe peronul doi, așteptând trenul. Aici, însă, este atacat din nou. La reacția sa, unul dintre cei doi arestați (de fapt, rivalul) îl împinge împotriva unui tren care trece, făcându-l să se lovească cu capul de un vagon și să alunece sub tren.

Unul dintre cei doi suspecți este găsit încă în apropierea gării, celălalt este însoțit de bunica sa de către carabinieri, iar apoi preluat de poliție. Potrivit relatărilor, unul dintre ei, pentru a deturna ancheta, își schimbă hainele folosite în timpul agresiunii și publică pe o rețea de socializare fotografii cu hainele diferite. În timpul nopții, la sediul poliției din Monza, polițiștii au reconstituit contextul.

Băiatul ar fi fost vizat pentru că era „vinovat” de schimbul de mesaje cu o tânără care era deja curtată de unul dintre cei doi arestați.

”Acești băieți nu mai gândesc”

Comentariul amar al procurorului pentru minori din Milano, Ciro Cascone: „Din nefericire, acești băieți nu mai gândesc, cred că trăiesc într-un cântec sau într-un film, pierd contactul cu realitatea. Ei cred că trăiesc într-un reality show”.

Cei doi suspecți se află în închisoare. Avocatul lor, Francesco Cerchia, îi apără din oficiu: „Încă nu am văzut actele și nu m-am confruntat cu ele. Pot spune, însă, că a fost o acțiune care a depășit intențiile. Nu aveau nicio intenție de a-l împinge sub un tren. Ei au fost primii care s-au dus să-l salveze”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Cristiana găsită moartă înghețată

Cristiana, o româncă de 50 de ani din Arezzo, a fost găsită moartă, înghețată, împreună cu câinii care o însoțiseră

înjunghiat soțul gât fața fiului

Italia, și-a ucis soțul înjunghiindu-l gât în fața fiului lor de 15 ani, reacție în urma problemelor financiare din familie