in

Italia, jaf de 150.000 de euro în casa unui colecționar: arestați doi români

Italia, jaf de 150.000 de euro în casa unui colecționar: arestați doi români. O îngrijitoare necinstită, un șofer și doi hoți cu brațe puternice, capabili să transporte un cufăr de patru chintale. Aceasta era componența bandei care a intrat în acțiune în după-amiaza zilei de 17 aprilie 2022 într-o clădire elegantă din Crocetta. Un jaf sigur, o pradă de 150 de mii de euro garantată de prețioasa colecție de monede antice păstrată în seiful proprietarului, un profesionist în vârstă, acum pensionat.
>>> Citiți și: Zidar român împușcat pe stradă la Roma, trei arestări. „O adevărată execuție, organizată de un italian de origine romă”

Italia, jaf de 150.000 de euro în casa unui colecționar

Potrivit torino.corriere.it, după aproape doi ani de investigații, marți dimineață, ofițerii secției de poliție din San Secondo au reușit să îi aresteze pe aproape toți responsabilii de jaf: în cătușe, în executarea unei ordonanțe de arestare preventivă, au ajuns doi muncitori români de 34 și 40 de ani, cu domiciliul în Torino, împreună cu liderul grupării, o femeie de 43 de ani, de naționalitate marocană, cu domiciliul în Carmagnola.

Furtul, în plină zi, fusese planificat în toate detaliile. Hoții inseraseră în telefoanele lor cartele sim pe numele persoanelor nominalizate și purtau bonete chirurgicale și măști. Au așteptat ca bătrânul colecționar să iasă din casă și apoi au intrat în locuință. De chei s-a ocupat îngrijitoarea.
>>> Citiți și: Bătrân de 89 de ani găsit mort în casă, îngrijitoarea de 45 de ani a fost arestată!

Ținta era un dulap în care se afla un seif cu o greutate de 400 de kilograme. Hoții l-au cărat pe scări, spunând vecinilor că este în curs o mutare, apoi l-au încărcat într-o furgonetă albă împrumutată de la un compatriot. Ei au acoperit numărul de înmatriculare, dar examinând imaginile de pe camerele de supraveghere video și cele filmate de vecinii suspicioși, polițiștii au reușit să identifice pe lateral autocolantul unui dealer auto din provincia Varese.

Prada nu a fost recuperată

Pornind de la acest mic detaliu, anchetatorii au dat de urma unui vânzător ambulant din Torino, care s-a dovedit a nu avea nicio legătură cu afacerea. Dar, verificând apelurile efectuate în ziua jafului, au identificat un număr de telefon mobil care a agățat în mai multe rânduri telefonul lui Crocetta. Cel de-al doilea complice a fost demascat cu ajutorul aceleiași tehnici, în timp ce șoferul este încă necunoscut.

Încă o dată, înregistrările telefonice, dar mai ales cheia falsă lăsată în apartamentul angajatorului ei au fost cele care i-au înscenat basista. Polițiștii știau că singurul duplicat era păstrat la casa vecinului, iar când au încercat să îl folosească, și-au dat seama că nu avea codul de deblocare. Acum, anchetatorii speră să recupereze măcar o parte din pradă și să îl identifice pe singurul hoț care a scăpat de arest.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Mihai Rediu, electrocutat mortal la muncă la Messina, avea trei copii. Primarul: „Astăzi plângem un tată și muncitor exemplar”

Chiar și mașinile staționare vor trebui acoperite de asigurare: obligația intră în vigoare în Italia