in

Italia, român executat în stil mafiot, cu 13 gloanțe, ancheta scoate noi vinovați

Italia, român executat în stil mafiot, cu 13 gloanțe, ancheta scoate noi vinovați din lumea mafiei.

Pe 8 martie 2014, românul Nicolas Adrian Giuroiu, rezident în localitatea italiană Formello, a fost găsit într-o canalizare, pe terenul unei ferme. Criminaliştii au descoperit că a fost executat cu 13 gloanţe, iar după ce a fost ucis, criminalii i-au legat câteva greutăţi pentru ca trupul lipsit de viaţă să se scufunde.

Se pare că Giuroiu a fost atras într-o capcană de o femeie, iubita unuia dintre fraţii Ranieri, scrie adevarul.ro.

Maşina condusă de român a fost lovită în plin de vehiculul fraţilor Travali, cunoscuţi şi ei în lumea crimei organizate. Anchetatorii au obţinut şi o filmare în care se vede cum maşina lui Giuroiu, o Toyota, e urmărită de Dacia în care s-ar fi aflat fraţii Ranieri şi Ionuţ Ginca.

În înregistrare nu apare însă şi cadrul în care Dacia loveşte Toyota românului.  

Operațiunea ”Afrodita”: Tinere românce exploatate ca escort în Italia și Elveția, obligate să vândă droguri clienților

Italia, român executat în stil mafiot

Câţiva ani mai târziu, în 2020, anchetatorii au descoperit în imagini şi un Smart alb, la volanul căruia se afla  Angelo Travali, gonind după cele două maşini. Travali  apare şi într-o altă anchetă a procurorilor anti-Mafia, în operaţiunea antidrog „Arco”. 

În alte imagini a apărut Angelo Travali în faţa casei traficantului de droguri Gianluca Ciprian, implicat şi el în acest caz. Cei doi au fost înregistraţi în timp ce comentau pe marginea crimei, iar informaţiile au fost folosite în proces.  

În pofida condamnărilor din dosarele anterioare, cazul nu este deodamdată închis, iar un nou proces ar urma să facă lumină şi să lămurească, fie şi după opt ani de zile, toate detaliile morţii lui Giuroiu.

Procesul a debutat în aceste zile în Italia, la Curtea de Apel din Latina.

Anterior acestui proces, în 2017, judecătorii Curţii a III-a de Apel de la Roma l-au condamnat, sub acuzaţia de omor calificat, pe Manuel Ranieri la 24 de ani şi trei luni de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la închisoare pe viaţă.  

Alţi doi tineri au fost condamnaţi pentru aceeaşi crimă. Unul dintre ei, fratele lui Manuel Ranieri, a fost condamnat la opt ani, la un tribunal pentru minori.

Un alt român condamnat la 18 ani de închisoare

Totodată, un alt român, Ionuţ Adrian Ginga, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, notează asknews.it. Potrivit sursei citate, scandalul care s-a terminat fatal pentru Nicolas Adrian Giuroiu ar fi izbucnit din cauza unor tinere, se pare prostituate. Cel puţin una dintre fete ar fi şi ea româncă.

Latina Today scrie că în prezent sunt judecaţi fraţii Angelo şi Salvatore Travali, acuzaţi şi ei de crimă, dar într-un alt dosar ce ţine de moartea lui Giuroiu. Marţi, 31 martie, au fost audiaţi un anchetator al poliţiei judiciare şi un consultant al procurorului raional anti-mafia care a condus ancheta şi care a fost reprezentat în sala de judecată de procurorul Corrado Fasanelli.

Următoarea audiere va avea loc pe 27 iunie, când fraţii Ranieri şi Ginga vor fi şi ei aduşi în faţa instanţei, chiar dacă au fost deja judecaţi şi condamnaţi într-un alt dosar ce ţine de moartea lui Giuroiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 18 In medie: 4.2]
accident foggia roman

Foggia, doi morți și un român rănit grav în urma unei ciocniri violente între două autoturisme

Massa, român pe bicicletă ucis de o șoferiță care a fugit: „Am crezut că este un animal”