in

Italia, șofer român, bătut și concediat de patron, și el român, pentru că nu a vrut să modifice tahograful

Un șofer român de TIR a refuzat să folosească magnetul pe tahograf, când s-a angajat în Italia, dar a fost bătut de patronul firmei, care e tot român, scrie Foro Transporte Profesional, portalul de știri al camionagiilor din Spania. Ademenit cu salariu de 1.500 de euro pe lună, șoferul era obligat să conducă mai mult de 16 ore pe zi.

Din punct de vedere legal, șoferul poate conduce timp de 4,5 ore, după care trebuie să ia o pauză de 45 de minute, urmată de alte patru, până la cinci ore de condus. Cu toate acestea, această regulă este adesea încălcată.

Valeriu Mihai Cotea are 49 de ani, e originar din București și pentru o scurtă perioadă a fost angajat în Italia, ca șofer de camion, chiar de un compatriot. El credea că acest lucru îi va aduce beneficii, deoarece nu știa italiană și l-ar fi costat mai mult să se înțeleagă cu un angajator străin. A fost angajat la recomandarea unui prieten și urma să primească “în mână” 1.500 de euro salariu.

După aproximativ o lună, și-a dat seama că s-a înșelat complet, proprietarul român l-a obligat să facă trasee lungi într-un timp scurt și, cel mai rău dintre toate, să folosească “magnetul” pentru tahograf. Când a refuzat să mai facă asta, a fost lovit și concediat fără prea multe explicații, scrie libertatea.ro.

Tahografele sunt dispozitive montate la bordul vehiculelor, în special camioanelor de marfă cu scopul de a monitoriza activitatea șoferilor și a vehiculului. Datele și informațiile din tahograf sunt scrise pe un suport special pentru hârtie. Următoarele date sunt scrise pe diagramă: viteza de deplasare, timpii de conducere, de odihnă și de pauză, distanța parcursă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Primarul Romei, Virginia Raggi, amenințată cu moartea: ”Se planifică un atac împotriva mea şi a familiei mele”

”Îmi dai 800 de euro pe lună sau spun totul soției tale”, româncă arestată după ce a obținut prin extorcare peste 20.000 de euro de la amantul italian