Menu
in

Italian disperat, doarme în garaj deși plătește creditul de ani buni: ”Românii dorm în casa mea”

Nu poate dormi în casa lui dar, cum nu are altă posibilitate, este forțat să trăiască în garaj. Drama îl are ca personaj pe Juri Malini, un italian în vârstă de 41 de ani, rezident la Predosa, provincia Bologna. Povestea sa este simplă dar și dramatică în același timp: apartamentul său a fost ocupat ilegal de o familie de români în urmă cu șase luni, iar el nu se poate întoarce, ajungând practic lipsit de adăpost. Poate să folosească doar garajul, de 10 metri pătrați, singura variantă să nu doarmă pe stradă sau în mașină.

În 2008, Juri a luat un credit ipotecar pentru a cumpăra o casă în Anzola dell’Emilia. Imediat după ce a preluat locuința s-a mutat în străinătate și a dat apartamentul primăriei din Bologna, care a folosit-o pentru primirea migranților. Atunci au început și problemele pentru el: casa a fost, de fapt, destinată unei familii de români care l-au adus în condiții deplorabile.

„Estimarea, pentru a o repara, depășește 36 de mii de euro – spune el – casa fusese complet mobilată. Mobilier, aparate, obiecte sanitare, dacă nu a fost distrus, a fost furat ”.

Chiriașii, după ce au plătit câteva rate, au renunțat iar cheltuielile au fost acoperite de primărie. Pe data de 12 iulie, a.c., Juri Malini a venit înapoi pentru a intra în posesia casei sale, deoarece a fost dată o decizie de evacuare forțată. Dar, familia de români, cu toate că a plecat din luna aprilie, a lăsat locuința la o altă familie română, cu același nume de familie, care au ocupat casa înlocuind încuietorile și punând gratii de fier la intrare.

„Plătesc împrumutul și nu mă pot întoarce acasă deși în Bologna am bătut la ușile tuturor birourilor. Dar cine a spart ușa și a ocupat casa mea are mai multe drepturi decât mine, eu dorm într-un garaj și ei dorm în casa mea», a mai spus italianul.

Primăria, scrie presa locală, știe că acest caz este cunoscut și îl urmăresc cu atenție dar întârzierea evacuării rezultă din incertitudinea cu privire la responsabilitatea față dreptul de proprietate, deoarece acum în casă locuiește o altă familie decât dea care intrase inițial.

Între timp, Juri doarme într-un garaj fără încălzire.

Coșmarul găsirii unei locuințe decente în Italia: ”Ești străin? Nu-ți închiriez casa”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version