Menu
in

Încă trei mașini cu număr românesc sechestrate în Italia, în vederea confiscării. Plătiți pe loc amenda de 500 euro!

Rezidenții români din Italia nu mai pot conduce mașini cu număr românesc, conform noilor prevederi ale Codului Rutier (articolul 93), introduse de „decretul siguranței” (așa-numitul „decret Salvini”) aprobat recent în Parlamentul de la Roma.

Din 4 decembrie, șoferii străini care au rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile și sunt prinși la volanul unei mașini cu număr străin, și nu au actele cerute de lege, trebuie să plătească o amendă de circa 500 de euro și să reînmatriculeze mașina în Italia sau să o expedieze în afara granițelor.

Dacă amenda nu este plătită pe loc, mașina este sechestrată până la plata amenzii și apoi reînmatricularea sau repatrierea acesteia. Dacă în 180 de zile nu se întâmplă nimic din toate acestea, mașina este confiscată.

Din 4 decembrie, data intrării în vigoare a noilor norme, poliția din Italia a pornit o ofensivă fără orecedent împotriva mașinilor cu număr străin, în special cu număr românesc, cele mai multe.

La Ravenna, anunță poliția, în 6 decembrie, trei mașini au fost sechestrate, în vederea confiscării, scrie RavennaToday.

Care sunt condițiile în care un român mai poate circula cu o mașină cu număr românesc?

După intrarea în vigoare a Decretului de securitate, începând cu data de 4 decembrie, cei care au locuit în Italia mai mult de 60 de zile nu pot călători cu vehicule înmatriculate în străinătate. Excepțiile sunt cazurile vehiculelor în leasing sau comodat gratuit de la o firmă (comodat permis numai atunci când există un raport de muncă cu societatea care acordă utilizarea vehiculului). Vehiculele trebuie să aibă la bord un document înregistrat și care să prezinte data precisă a începerii raportului dintre firma proprietară a mașinii și utilizator. Nu se mai acceptă procuri între persoane fizice. Nu vă faceți iluzii că mașina este exceptată de la aceste reguli, dacă e pe numele unei rude din țară, așa cum au susținut numeroși cititori.

Mașinile care nu se încadrează la aceste excepții sunt considerate în folosința șoferului, care este amendat pe loc, conform legii, cu 712  euro (desi până acum cei care au fost amendați au plătit circa 500 de euro), amendă care trebuie plătită în numerar în mâinile agentului care a constatat contravenția și mașina este oprită de la circulație, primind o decizie de sechestru administrativ, care poate fi ridicat la reînmatricularea în Italia sau repatrierea mașinii.

Cei care plătesc își pot lua mașina, pentru a o parca într-un loc privat până la îndelinirea formalităților.

Dacă amenda nu este plătită, mașina este dusă în depozitul judiciar, de unde, pentru a o scoate, trebuie plătită, pe lângă amenzi, și o taxă astronomică de staționare.

Poliția rutieră italiană în alarmă: carnete de conducere românești, false, vândute cu 1000 de euro

Poliția rutieră italiană în alarmă: carnete de conducere românești, false, vândute cu 1000 de euro

Teroare în toată Italia: alte mașini cu număr românesc scoase din circulație și soferii amendați

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version