in

Teroare în toată Italia: alte mașini cu număr românesc scoase din circulație și soferii amendați

După cazurile de la Ravenna și Firenze, presa locală din diferite orașe ale Italiei relatează despre măsurile pe care le iau polițiștii italieni cu mașinile înmatriculate în România. Deși noua lege care reglementează circulația a intrat în vigoare doar de două zile, apar tot mai multe asemenea semnalări în presă.

Amendă de aproximativ 500 de euro și reținerea certificatului de înregistrare a primit un român rezident la Cesenatico, în regiunea Emilia-Romagna. Poliția municipală din Unione Rubicone e Mare a aplicat imediat noile reglementări rutiere pentru vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare străine în timpul unui control efectuat în zona Centrului Comercial Romagna Center. A fost oprit un Ford Mondeo cu număr de înmatriculare românesc, condus de un român de 40 de ani, care locuiește în Cesenatico de câțiva ani.

Aplicând noile norme introduse prin Legea 132/2018, agenții au aplicat conducătorului auto o pedeapsă de aproximativ 500 de euro și au retras certificatul de înmatriculare. Proprietarul poate alege acum să reînregistreze mașina, să-i dea o plăcuță de înmatriculare italiană sau să o aducă înapoi în România, unde poate continua să circule.

Dacă amenda este plătită pe loc, șoferul își poate lua mașina pe o platformă pentru a o scoate din Italia sau pentru a o reînmatricula. În cazul în care nu plătește, mașina este pusă sub sechestru administrativ timp de 180 de zile, timp în care trebuie plătită amenda și mașina reînmatriculată sau scoasă din țară. După 180 de zile, mașina se confiscă.

Ravenna, prima mașină românească reținută. A intrat în vigoare articolul 93 din Codul rutier, în noua sa formulare

Pericol în Italia: încă o mașină cu număr românesc oprită de la circulație de Poliție, la Firenze

Italia, începe vânătoarea mașinilor înmatriculate în altă țară, măsuri drastice: amenzi uriașe, sechestru și confiscarea autovehiculelor

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pericol în Italia: încă o mașină cu număr românesc oprită de la circulație de Poliție, la Firenze

Președinta unei asociații din Italia: ”Mi-ar plăcea ca fiecare consulat sau ambasadă să trimită o scrisoare de mulțumire primăriilor italiene”