in

Ravenna, prima mașină românească reținută. A intrat în vigoare articolul 93 din Codul rutier, în noua sa formulare

Un român din Italia, stabilit în Ravenna, care circula cu numere de înmatriculare românești, a fost oprit de poliția italiană. După o scurtă verificare au început problemele pentru român, scrie publicația RavennaeDintorni.

Potrivit Codului Rutier italian, dacă proprietarul mașinii locuiește în Italia mai mult de un an, are obligația de a-și schimba plăcuțele de înmatriculare cu unele de Italia, caz în care se afla și românul din Ravenna.

Nemulțumit de obligativitatea la care se încadra, românul a refuzat să-și schimbe numerele de înmatriculare și a contestat măsura.

Poliția municipală a invocat articolul 93 din Codul rutier, în noua sa formulare, care prevede schimbarea numerelor, cu atribuirea de noi plăcuțe de înmatriculare italiene după o perioadă de la obținerea rezidenței în Italia, care intrase în vigoare chiar pe 4 decembrie, scrie observator.tv, citând ravennaedintorni.it.

Potrivit articolului 93, așa cum a fost el modificat de decretul – siguranță devenit recent lege (decretul Salvini), se interzice, cu anumite excepții, celor care au rezidența în Italia de peste 60 de zile să circule cu un autovehicul înmatriculat în străinătate (e’ vietato, a chi ha stabilito la residenza in Italia da oltre sessanta giorni,  circolare con un veicolo immatricolato all’estero.)

Excepțiile pot fi consultate aici

Considerând un abuz măsura, românul a refuzat în continuare, drept pentru care a primit o amendă de 1.150 euro, vehiculul i-a fost reținut, iar documentele i-au fost trimise autorităților pentru actualizarea datelor și schimbarea plăcuțelor.

Pericol în Italia: încă o mașină cu număr românesc oprită de la circulație de Poliție, la Firenze

Italia, începe vânătoarea mașinilor înmatriculate în altă țară, măsuri drastice: amenzi uriașe, sechestru și confiscarea autovehiculelor

Automobil Club Italia SUSȚINE războiul contra mașinilor cu număr străin: ”Cei șmecheri nu pot să prevaleze”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soldații români care au luptat în Italia, în primul război mondial, comemorați la Montaldo di Castro

Criminolog italian, vizită la penitenciare pentru a vorbi despre bandele de stradă: ”Încep să îşi facă apariţia și în România”