in

Italia, începe vânătoarea mașinilor înmatriculate în altă țară, măsuri drastice: amenzi uriașe, sechestru și confiscarea autovehiculelor

Vremuri grele pentru românii care folosesc pe teritoriul Italiei mașini cu numere de înmatriculare din altă țară. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Italia, Danilo Toninelli, a anunțat schimbări majore în politica legată de folosirea de către rezidenții din Italia a autovehiculelor înmatriculate în altă țară. Se vor aplica amenzi minime de 712 euro, apoi vehiculele vor putea fi sechestrate și ulterior confiscate

Controale mai frecvente și sancțiuni mai severe pentru cei care până acum foloseau mașini cu numere străine.

„Am inclus în Decretul de Securitate o prevedere care, cu câteva excepții, interzice celor care locuiesc în Italia mai mult de 60 de zile să circule în Italia cu vehicule cu plăcuță de înmatriculare străină”, a declarat Toninelli.

„Cu noi, cei care nu respectă regulile nu vor mai avea o viață ușoară: cei care încalcă interdicția pe care am impus-o vor trebui să plătească o amendă și, dacă nu se conformează, putem ajunge la confiscarea vehiculului”, a completat ministrul.

Dacă până acum un automobilist putea fi avertizat de obligația de reînregistrare a vehiculului și de a schimba placa cu una italiană, și apoi să plătească o penalizare (84 până la 335 de euro), când a fost oprit de trei ori în șase luni, acum sancțiunile devin mai dure.

În esență, sancțiunea administrativă va începe de la 712 de euro și ajunge la 2848 euro, iar regularizarea trebuie să aibă loc în termen de 180 de zile, perioada în care vehiculul va fi păstrat în depozit. Expirarea acestui termen de 6 luni va declanșa confiscarea.

„Datorită Guvernului și voința Ministerului Infrastructurii și Transporturilor, cei care până ieri au folosit mașini înmatriculate în străinătate, în Italia, în timp ce au reședința în țara noastră, nu se mai poate sustrage taxelor și controalelor“, a subliniat  Toninelli susținând că „sunt foarte mândru de această măsură, care, de asemenea încearcă să pună capăt practicii necorespunzătoare, din păcate, pe scară largă care dăunează tuturor, ținând departe banii de impozit și aduc prejudicii  companiilor italiene care funcționează corect „.

Automobil Club Italia SUSȚINE războiul contra mașinilor cu număr străin: ”Cei șmecheri nu pot să prevaleze”

 

Italia, ADIO certificatului de înmatriculare și certificatului de proprietate ale mașinii. Va exista un singur document: ”foglio unico”

Poliția rutieră italiană în alarmă: carnete de conducere românești, false, vândute cu 1000 de euro

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elevă română din Savona, premiată la Quirinale de Președintele Italiei: ”Este o mare satisfacție” – VIDEO

Agenți SIE în presa internațională, sunt acuzați ziariștii români care publică în străinătate