in

Italian ucis pentru că şi-a apărat îngrijitoarea româncă

A murit pentru a-şi apăra îngrijitoarea. Paolo Abbruzzese (FOTO), de 91 de ani, cunoscut şi stimat medic pneumolog al spitalului San Camillo din Chieti, de ani de zile la pensie, a fost ucis de un român, fostul logodnic al îngrijitoarei italianului. Asasinul este Ioan Damir, de 24 de ani, muncitor cu rezidenţa la Casalanguida (Chieti).

Omorul s-a consumat pe 31 martie, cu puţin timp înainte de miezul zilei, într-o locuinţă de la etajul al doilea al unui imobil rezidenţial dintr-o zonă liniştită din Chieti (Abruzzo).

Acolo Paolo Abbruzzese, tată a două fete care trăiesc la casa lor, rămas văduv de câteva luni, trăia asistat de Vasilica, o îngrijitoare româncă de 28 de ani.

Mai era puţin timp până la ora 12 când tânărul bate la uşa medicului cu obiectivul de a reface legătura cu îngrijitoarea, fosta sa iubită. Insă fata îi spune că nici nu vrea să audă şi îl invită să iasă, la fel făcând şi medicul.
Tânărul în acel moment reacţionează. Scoate din buzunar o foarfecă şi îl loveşte de mai multe ori pe bătrân. Lăsând medicul întins la pământ, Damir sparge uşa cu geamuri a camerei în care se refugiase fosta iubită care nu vroia să mai audă de el şi îi spune, privind-o în ochi: „Să ne aruncăm de la fereastră, să murim împreună”.

Insă Vasilica a reuşit să se opună, în special atunci când el, odată ce a ridicat plasa pentru ţânţari, a încercat să o împingă peste pervaz. Atunci ea a fost cea care a încercat să-l convingă că poate era mai bine să fugă împreună, înainte de sosirea carabinierilor. In realitate ea nu vroia să fugă, ci doar să scape de el. Odată ajunşi la uşa casei, ea a încercat din nou să se închidă înăuntru, însă în van pentru că fostul iubit a luat-o cu forţa şi a târât-o pe scări.

Ingrijitoarea urlă, se declanşează un tărăboi general, în clădire e alarmă. Vecinii cheamă carabinierii, iar ucigaşul fuge pe jos. Medicul între timp zace pe podea, pentru el nu va mai fi nimic de făcut, în timp ce la faţa locului încep să sosească carabinierii.
La autopsie s-au descoperit circa zece lovituri, toate în torace, provocate cu o foarfecă din oţel. Lovitura mortală, din apropierea inimii, a secţionat aorta provocând decesul aproape instantaneu al victimei.

Fuga criminalului durează jumătate de oră. Ioan Damir a parcurs circa şase kilometri pe jos, traversând şi o bucată de pădure şi intrând într-o casă rurală abandonată.
Aici decisese să moară şi folosind şireturile de la pantofi a încercat să se spânzure de o grindă, însă şireturile au cedat şi s-au desprins. A rămas doar cu un semn profund pe gât. Când l-a găsit patrula de carabinieri, acesta a ridicat mâinile spunând: „Eu am fost”. A fost dus la cazarmă, unde a fost arestat pentru omor.

Ioan şi Vasilica erau împreună din 2003, o legătură începută în România şi care a continuat în Italia, dar care s-a sfârşit în urmă cu doi ani când ea, se pare din cauza violenţelor continue suferite, spusese gata, găsind refugiu la o parohie din Vasto.

El, muncitor în construcţii din Casalanguida, cu antecedente pentru lovire şi o arestare în 2006 pentru nerespectarea ordinului de expulzare, părea să se fi resemnat. Ea îşi găsise din septembrie anul trecut un nou iubit, un alt tânăr conaţional, Costel, de 28 de ani (FOTO 2).

Insă Damir nu era chiar resemnat, fiindcă în ziua crimei sosise la Chieti cu un inel cu briliant în buzunar pentru a încerca să o recucerească pe Vasilica. Insă în buzunar avea şi o foarfecă, folosită apoi pentru a ucide.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Chifu despre Crin Antonescu: “Român împotriva românilor”

Reportaj la Reggio: românii din canale