in

Ivrea, bătrân șantajat de fostul îngrijitor român: ”Dacă nu îmi dai o mie de euro, conaționalii mei vor interveni”

Un român în vârstă de 45 de ani a fost reținut de carabinieri după ce a hărțuit și amenințat un bătrân de 75 de ani. Bărbatul, care a lucrat în 2012 pentru câteva luni ca îngrijitor, i-a cerut pensionarului bani în mai multe rânduri, motivând că sunt pentru niște taxe neplătite din perioada cât a lucrat pentru el. Datorită faptului că nu a primit niciun ban, românul l-a amenințat pe bătrân că, dacă nu primește 1000 de euro, va aduce câțiva conaționali pentru a-l pune la punct și a-i aplica o corecție. ”Dacă nu îmi dai o mie de euro, conaționalii mei vor interveni”

Relația dintre B. D. A., un român de 45 de ani, și un pensionar de 75 de ani din Caravino (o mică localitate de circa 1000 de locuitori din provincia Torino) a început în anul 2012. Atunci, românul a fost angajat ca îngrijitor. După puține luni de muncă a fost însă concediat de familia pensionarului pe motiv că era mereu în stare de ebrietate și consuma frecvent băuturi alcoolice. De atunci, îngrijitorul a cerut mereu bani pentru diferite motive, de cele mai multe ori pretinzând că nu și-a primit drepturile salariale.

Ultima pretenție se referea la niște taxe neplătite pentru perioada în care a lucrat. Bătrânul s-a deplasat la CAF din localitatea Ivrea, cu intenția de a plăti acele datorii fiscale. Ajunși la sediul sindicatului, au aflat că nu există nicio datorie față de statul italian iar raportul de muncă s-a încheiat în limitele legale.

Românul însă nu s-a oprit și l-a amenințat pe bătrân că dacă nu îi dă 1000 de euro cash, va chema alți români care îl vor obliga prin diferite metode să plătească. În acel moment, pensionarul a decis să ceară ajutorul familiei. După ce au aflat prin ce a trecut bătrânul, rudele acestuia s-au prezentat la stația de carabinieri și au denunțat situația.

Militarii l-au căutat pe român, care nu are un domiciliu stabil, și l-au reținut, fiind cercetat pentru infracțiunea de tentativă de extorsiune.

Presa italiană scrie că în zonă au mai fost episoade neplăcute cu îngrijitoare sau îngrijitori din România, unul dintre episoade fiind tot în 2012, atunci când o româncă de 52 de ani, Lăcrămioara Lungu, l-ar fi prostit pe bătrânul pe care îl îngrijea să se căsătorească cu ea, pentru a obține o moștenire consistentă. Femeia a fost condamnată la aproape de doi ani de închisoare cu suspendare.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătăi și prostituție, românul Mustafa Asan, arestat în aeroportul din Catania

Florentina, tânăra de 18 ani moartă în Italia, a fost înmormântată. ”Una din cele mai mari dorințe ale tale a fost să vii ACASĂ”