in

Jefuiau tiruri pe A14, doi români arestați la Bologna

Au fost arestați doi componenți ai unei bande care fura mărfuri din tirurile staționate. Poliția Rutieră a arestat la Bologna două persoane considerate responsabile de trei furturi nocturne din tirurile parcate în zona de servicii din Bevano, provincia Ravenna.

Arestații sunt J.O. și A.D., ambii de 22 de ani, care au fost duși în penitenciarul Dozza din Bologna. În același timp, la periferia estică a Romei agenții poliției rutiere din Forlì și Roma au arestat un alt component al bandei, P.T., de 37 de ani, care a fost închis la Regina Coeli. Toți arestații sunt cetățeni români.

Faptele atribuite bandei datează din august anul trecut, când zona de servicii Bevano Vest, de pe A14, a fost scena a trei furturi comise de o bandă de răufăcători care a reușit să intre în posesia a mare parte din mărfurile transportate de tirurile parcate.

Au fost sustrase numeroase colete cu îmbrăcăminte, câțiva paleți cu încălțăminte, produse alimentare, printre care vin spumant, cafea și conserve de ton.

Răufăcătorii, după ce au făcut o mică tăietură în prelatele tirurilor parcate noaptea în zonele de servicii, pentru a le observa conținutul, s-au folosit de camioane ușor manevrabile în care au mutat mărfurile și la bordul cărora și-au continuat călătoria precedați de autoturisme ale căror șoferi aveau sarcina de a anunța complicii în cazul prezenței unor patrule de poliție de-a lungul itinerarului.

Cercetările s-au concentrat pe un autoturism Volkswagen Passat cu numere bulgărești care în luna august a fost observat de mai multe ori tranzitând în zonele de servicii ale autostrăzii A14. Datorită unei activități minuțioase a fost posibil să se identifice cei trei componenți ai bandei care luase în vizor zona de servicii dintre punctele de taxare din Forlì și Cesena.

Infractorii, care au rezultat a fi de naționalitate română, și-au continuat nepedepsiți raidurile până în luna octombrie când au fost surprinși în flagrant în timp ce comiteau un furt în dauna autotransportatorilor din zona de servicii Sillaro. În acea ocazie aceștia, pentru a scăpa de arestare, nu au ezitat să lovească vehiculele Poliției Rutiere din Bologna, însă au fost capturați după o urmărire pe autostradă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fano, furt în doar 33 de secunde: agățau bancnotele din aparat cu lopeți unse cu adeziv. Arestați 5 români

Vigevano, român de 59 de ani, tratat cu antiinflamatoare și externat de medici, moare după 12 ore de infarct