in

Vigevano, român de 59 de ani, tratat cu antiinflamatoare și externat de medici, moare după 12 ore de infarct

Se duce la Urgență pentru o durere puternică la braț. Apoi se întoarce acasă cu medicamente pentru tratarea unei probleme articulare și după circa 12 ore moare din cauza unei stări de rău, probabil un infarct. Astfel a murit Gheorghe Chipereanu, român de 59 de ani, rezident la Vigevano.

Marți 11 aprilie dimineața, Chipereanu s-a trezit cu o durere la brațul stâng și la piept. «La 7 l-am dus la Urgență și am rămas la spital patru ore – povestește soția publicației La Provincia Pavese. De două zile avea dureri, însă medicii l-au trimis la Ortopedie pentru o consultație fără ca măcar să-i facă o electrocardiogramă. Soțul meu nu vorbea bine italiana și poate nu a reușit să explice».

Chipereanu cosea încălțăminte pentru fabricile de pantofi, în contul unei firme terțe, o activitate obositoare pentru brațe și umeri, care poate cauza afecțiuni articulare. Probabil, potrivit povestirii rudelor, medicii s-au gândit că Chipereanu avea o problemă articulară la braț și la umăr. «I-au dat antiinflamatoare și l-au trimis acasă – povestește soția. Orele treceau, însă durerea nu se reducea. Eu și fiica mea i-am propus să-l ducem la spital, însă Gheorghe spunea că nu, pentru că deja îi dăduseră un tratament».

În orele succesive situația s-a precipitat. «Am cinat, apoi durerile lui Gheorghe au crescut – spune soția. Ne-am dus în pat în jurul orei 22.30, apoi el s-a ridicat spunând că vrea să se ducă în bucătărie să se uite puțin la televizor. Eu am rămas în pat, însă după circa jumătate de ore m-am ridicat pentru că nu se mai întorcea» Soțul era întins pe canapea pradă unei stări de rău, probabil un infarct.

Soția a ieșit în stradă să ceară ajutor, îndreptându-se către apropiata via Curtatone, unde trăiește una dintre cele două fiice ale cuplului. Un infirmier care locuiește pe via Legnano a văzut-o și s-a dus să o ajute. Bărbatul i-a făcut românului de 59 de ani masaj cardiac, însă deja era prea târziu. Nici măcar medicul de la 118 sosit la fața locului nu l-a putut salva.

Corpul lui Chipereanu se află acum la morga spitalului din Vigevano, în așteptarea autopsiei. Soția și cei trei copii cer să știe dacă medicii de la spital au subevaluat simptomele lui Gheorghe.

«Am demarat o anchetă internă pentru reconstituirea faptelor – explică directorii spitalului».

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jefuiau tiruri pe A14, doi români arestați la Bologna

În sfârșit liber! Italia ridică toate interdicțiile pentru Victor Dombrovschi, ținut ostatic la Roma trei ani