in

Livorno, beat la volan, a omorât două persoane

Carabinierii din Livorno l-au arestat pe Nelu Casangiu, de 40 de ani, românul beat care în noaptea de 1 noiembrie a cauzat cu maşina sa moartea a două persoane şi rănirea gravă a altor două. Accidentul s-a produs între Livorno şi Collesalvetti, în apropiere de intersecţia din Nugola. Bărbatul este acuzat de omor din culpă şi conducere în stare de ebrietate.

Avea o alcoolemie de 2,67 gr/l

Întoarcere hazardată

Românul arestat este un camionagiu şi, potrivit carabinierilor, se afla la volanul maşinii sale Volvo V60 cu numere bulgăreşti când ar fi efectuat o întoarcere hazardată în „U” pierzând controlul maşinii, care a intrat pe banda opusă şi a lovit maşina Ford Focus în care călătoreau cinci persoane. Maşina Ford a căzut într-un şanţ.

Român beat la volan a ucis o femeie de 43 de ani

Supus verificărilor, carabinierii au descoperit că bărbatul avea o rată de alcoolemie de 2,67 gr/l, de şase ori peste limita legală: acum este în arest domiciliar la spitalul din Pisa unde este internat cu prognostic de 30 de zile pentru traumatismele suferite în timpul impactului. În 2008 îi fusese deja retras permisul pentru conducere în stare de ebrietate.

Bilanţul accidentului este de 2 morţi şi 4 răniţi, dintre care doi foarte grav.

Victimele sunt Maurizio Labruzzo, livornez de 63 de ani, mort la scurt timp după transportarea la spital în urma gravelor răni suferite, şi cumnata sa Isanella Rossi, şi ea livorneză, de 65 de ani, decedată imediat.

Celelate trei persoane de la bordul maşinii Focus, două femei şi un bărbat, au fost rănite grav. Cei cinci din Ford se întorceau de la o petrecere de la Halloween din localitatea Vicarello.

Român beat la volan, a ucis un militar. Circula cu 180 de kilometri la oră

O nouă lege

„Acum va începe în Parlament procedura de reformare a codului rutier cu pedepse mai severe pentru cei care provoacă accidente mortale conducând sub efectul alcoolului şi drogurilor”, a spus subsecretarul de la ministerul Infrastructurii şi Transporturilor, Erasmo D’Angelis, comentând incidentul produs la Livorno.

„Tragedia din Livorno unde şi-au pierdut viaţa persoane victime ale unei manevre foarte periculoase a unui pirat al străzii care conducea sub efectul alcoolului ne determină să grăbim reforma codului rutier care marţea viitoare îşi va începe procedura în Parlament. Odată cu noul cod – a afirmat D’Angelis – vom avea norme mai clare şi mai ales severe începând de la înăsprirea sancţiunilor pentru cei care conduc sub efectul drogurilor cu ridicarea permisului până la sentinţa definitivă.

Româncă moartă într-un accident de circulație lângă Pisa. Soțul, beat la volan.

Este o obligaţie morală înainte de a fi politică să oprim măcelurile de pe străzile noastre şi noul cod rutier va trebui să pună capăt în special lejerităţii sancţiunilor pentru cei care provoacă morţi şi răniţi ca la Livorno şi scapă uşor. Vom da un semnal de cotitură privind siguranţa rutieră şi responsabilizarea celor care conduc”.

„Este pozitivă – a continuat D’Angelis – înjumătăţirea morţilor şi răniţilor din ultimii ani însă am încheiat 2012 cu 3.650 de morţi şi cu 260.500 de răniţi în ciuda mai multor controale cu alcooltest, a permiselor cu puncte şi a implicării puternice a Poliţiei rutiere şi a forţelor de ordine, şi în ultimii 12 ani în Italia au murit 63.941 de persoane cu 3.918.352 de răniţi şi invalizi, cu costuri umane şi sociale foarte ridicate şi o cheltuială sanitară numai pentru prim-ajutor de peste 600 de milioane anual.

Este ca şi când ar fi dispărut un oraş de mărimea Sienei şi ar fi răniţi şi invalizi toţi locuitorii Romei. Suntem cei mai indisciplinaţi şi amendaţi din Europa cu o medie de 78,5 milioane de amenzi aplicate anual, 215.000 pe zi, şi după noi este Germania, dar se opreşte la 23 de milioane de amenzi.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vrei să te întorci în România sau să-ţi găseşti de muncă în altă ţară? Ambasada României şi sindicatele te învaţă cum să faci

Două milioane de locuri de muncă în toată Europa pentru muncitori români: ce profesii sunt solicitate şi care sunt salariile oferite