in

Două milioane de locuri de muncă în toată Europa pentru muncitori români: ce profesii sunt solicitate şi care sunt salariile oferite

Pentru cei care au intenţia de a părăsi Italia pentru a munci în altă ţară europeană, informaţiile cele mai utile sunt publicate de Eures – Portalul mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă. Astăzi, 15 noiembrie 2013, pe site-ul Eures sunt publicate 2.004.471 posturi vacante în toată Europa.

Care sunt meseriile căutate?

Un angajator din Irlanda caută tranşatori de carne. Angajatorul precizează că aceştia vor lucra în fabrică, ca parte a echipei de dezosare, realizând tranşarea şi felierea cărnii la viteza de linie. Acest post va implica „obiective de producţie provocatoare” şi solicitare fizică pentru perioade lungi de timp, în frig. Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză. Salariul oferit este de 8,65 de euro pe oră iar contractele sunt pe perioadă nedeterminată.

În Norvegia se oferă posturi de bucătar. Angajatorul precizează că experienţa europeană în bucătărie cu specific indian constituie un avantaj. Candidaţilor li se cer bune cunoştinţe de limbă engleză şi li se oferă un salariu anual cuprins între 31.000 şi 43.000 de euro brut/an, în funcţie de calificare şi experienţă. Contractele oferite sunt permanente şi cu normă întreagă.

Vrei să te întorci în România sau să-ţi găseşti de muncă în altă ţară? Ambasada României şi sindicatele te învaţă cum să faci

În Danemarca sunt anunţate posturi libere pentru medici în specializările psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie şi geriatrie. Angajatorii solicită specializare şi experienţă în domeniu, abilităţi sociale şi interpersonale, spirit de iniţiativă, muncă în echipă şi cunoştinţe foarte bune de limbă engleză sau germană. Angajatorul precizează că salarizarea se va face conform contractului colectiv în domeniu, salariul estimativ de pornire în primele luni (când se participă şi la cursuri de limba daneză) fiind în jur de 6.000-7.000 de euro brut pe lună. Contractele de muncă vor fi pe perioadă nedeterminată.

În Spania, o multinaţională din domeniul IT caută zece consultanţi junior care să aibă diplomă de inginer, minim doi ani de experienţă IT, lucru în software J2EE. Candidaţii trebuie să vorbească limba engleză fluent şi să aibă cunoştinţe foarte bune de limbă spaniolă şi franceză. Aceeaşi companie mai oferă trei posturi de analist senior/conducător de echipă care să aibă experienţă în consultanţă IT de minim patru ani, abilităţi în lucrul cu Maven, Bamboo, JIRA, Intellij, Subversion, Conflence, experienţă în Oracle sau SQL, abilităţi de comunicare, certificat în Sun/Oracle, Java sau componente Web, experienţă în a conducere echipa în proiecte IT şi permis de muncă CE obligatoriu. Nu se specifică salariul.

O altă multinaţională cu sediul în Spania caută patru Web designeri şi un manager de proiect, pentru acesta din urmă precizând că oferă un salariu cuprins între 35.000 şi 60.000 de euro brut pe an. În Marea Britanie au fost anunţate posturi vacante de senior asistent social, pentru persoane care să lucreze cu copii, tineri şi familiile lor. Salariul oferit este cuprins între 31.296 şi 34.887 de lire brut pe an, iar contractul este permanent.

În Belgia este vacant un post de expert curăţare şi eficienţă energetică a vehiculelor, care să fie responsabil tehnic în mai multe proiecte de cercetare orientate spre client în industrie, în domeniul vehiculelor ecologice şi eficiente energetic (CEEV). Angajatorul cere cunoaşterea limbii engleze şi oferă un salariu anual de până la 60.000 de euro brut.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Livorno, beat la volan, a omorât două persoane

Spitalul groazei