in

Lăsat singur acasă de părinţi, cade de la etaj

În aceeaşi zi în care doi părinţi români au fost arestaţi la Roma pentru că şi-au lăsat copilul de patru ani singur în casă timp de opt ore, un alt cuplu de conaţionali au fost denunţaţi pentru abandon de minor la Bracigliano, lângă Salerno. În ultimul caz, deznodământul ar fi putut fi unul tragic.

Băiatul de 9 ani al cuplului din Salerno a căzut de la etaj şi s-a salvat ca prin miracol. După un zbor de circa cinci metri, s-a ales numai cu un prognostic de şapte zile pentru o contuzie la un călcâi.

Micuţul era singur acasă. Părinţii, care lucrează ca muncitori agricoli, i-au lăsat de mâncare şi urmau să se întoarcă după-amiaza după muncă. Potrivit anchetei carabinierilor, se pare că nu era prima dată. Tatăl, de 30 de ani, şi mama, de 29, ambii români, au fost denunţaţi în stare de libertate pentru rele tratamente în familie şi abandon de minor.

Copilul, la dispoziţia Tribunalului pentru Minori din Salerno, a fost încredinţat temporar unui centru de primire minori, în aşteptarea unor verificări suplimentare privind cele întâmplate. Poate micuţul s-a aplecat prea mult de la fereastră şi şi-a pierdut echilibrul, aceasta este una dintre ipoteze. Poate aştepta reîntoarcerea părinţilor sau poate doar vroia să se uite puţin prin împrejurimi, având în vedere că familia se mutase de puţin timp în acea clădire.

Primul care i-a oferit ajutor a fost un agent al poliţiei municipale. La faţa locului s-au dus şi un asistent social şi carabinierii de la unitatea locală. Copilul a fost apoi dus la spital, dar din fericire a suferit numai o contuzie la un călcâi. Primul său gând la spital era acela de a se întoarce casă pentru a nu-şi îngrijora părinţii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin, de 16 ani, vindecat de leucemie la Perugia

George, “super poliţist” român în Sardinia: a prins 280 de fugari într-un an