in

George, “super poliţist” român în Sardinia: a prins 280 de fugari într-un an

Cotidianul “La Nuova Sardegna” îl prezintă pe George, unul dintre poliţiştii sosiţi de la Bucureşti pentru a colabora la vânătoarea infractorilor români din Italia.

George are 43 de ani şi de 20 vânează fugari pentru poliţia din România (numai în ultimul an a capturat 280). Este la Nuoro ca ofiţer de legătură în cadrul proiectului Ita-Ro.În total sunt şase super-poliţişti români împrăştiaţi prin Italia, cu sarcina de a ajuta colegii italieni la vânătoarea conaţionalilor lor, facilitând accesul la băncile de date din Bucureşti şi înţelegerea comportamentelor infracţionale ale grupurilor dedicate traficului de arme, de droguri şi traficului de femei.

O minoritate într-o comunitate pe cât de numeroasă, pe atât de activă (numai în provincia Nuoro sunt peste 2.000 de români), dar suficient să alarmeze conducerea poliţiei, care l-a alocat pe George permanent la Chestura din Nuoro. Rezultatele nu au întârziat să apară. Şi super-poliţistul (chiar şi la statură, foarte impunător) a ajutat colegii din Nuoro să identifice cei trei români implicaţi în ultima anchetă, a avut un rol decisiv în interogarea lor, colaborează într-o serie de anchete (de exemplu i-a învăţat pe poliţiştii nuorezi să recunoască imediat un document fals românesc, foarte utilizat de clandestinii moldoveni).

Şi mai ales “s-a făcut văzut” de comunitatea românească locală a concetăţenilor săi, care faţă de forţele de ordine româneşti au un mare respect amestecat cu o frică genuină. “La noi lucrurile sunt mai simple – a explicat George – cei care greşesc merg direct la închisoare, şi nu mai ies de acolo. Delincvenţii noştri ştiu asta. Şi încearcă să vină să facă daune în alte ţări, mai evoluate, mai democratice, dar şi mai “facile” pentru ei. Iată, acum trebuie să ştie că noi îi urmăm. Oriunde ar merge. Şi mai devreme sau mai târziu îi vom descoperi, pe toţi”.

(sursa: La Nuova Sardegna)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lăsat singur acasă de părinţi, cade de la etaj

Ponta se plânge liderilor Europei că PDL boicotează referendumul