in

Lucrător român de 27 de ani mort în timp ce tăia un copac, angajatorul din Calabria condamnat după 10 ani

Român de 27 de ani mort în timp ce tăia un copac în 2013, angajatorul a fost condamnat abia acum. Dumitru a fost lovit și zdrobit de copacul pe care tocmai îl tăiase și care, după ce a rămas blocat între ramurile unui trunchi alăturat, a căzut peste el.
>>> Cădere de la zece metri înălțime, doi români morți în urma unui grav accident de muncă în Italia

Român de 27 de ani mort în timp ce tăia un copac

La peste zece ani de la accident, a fost condamnat patronul firmei silvice care l-a angajat pe Gheorghe Dumitru Carculea, muncitorul de 27 de ani de origine română care a murit la 12 iunie 2013 în timp ce tăia un eucalipt.

Oreste Vona, 48 de ani, din Petilia Policastro (Crotone) a fost condamnat de Tribunalul Crotone, cu judecător unic, la un an și șase luni inchisoare (pedeapsa cu suspendare) pentru omor din culpă.

Carculea a fost lovit și zdrobit de copacul pe care tocmai îl tăiase și care, după ce a rămas blocat între ramurile unui trunchi alăturat, a căzut peste el. Pentru Vona, procurorul ceruse o pedeapsă de 7 ani, informează ANSA.
>>> Româncă accidentată la muncă la Filo di Argenta: lovită de cinci saci de 100 de kg

Accident în Calabria

George Dumitru Carculea a murit pe 12 iunie 2013 în urma unui accident de muncă în apropierea aeroportului Sant’Anna di Crotone (Calabria). Bărbatul era angajat la tăierea trunchiurilor unor arbori de eucalipt, pentru o firmă din Petilia Policastro (Crotone) lucrare dată în antrepriză de societatea care gestionează aeroportul pentru a garanta siguranța zborurilor.

Era în vârful unui arbore și a căzut de la patru metri. Dar bărbatul nu a murit din cauza impactului cu solul, ci a fost zdrobit de eucaliptul pe care îl tăia și care a căzut peste el.

Angajatorul a dat imediat alarma și la fața locului au intervenit ambulanțele serviciului 118 de la spitalul din Crotone și de la Misericordia din Isola Capo Rizzuto, pe lângă carabinieri și agenții de la Corpul forestier de Stat. Sanitarii, însă, nu au putut decât să constate decesul muncitorului.
>>> Italia, accident mortal la locul de muncă, tânăr român de 25 de ani lovit în piept de un trunchi de copac

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Moare într-un accident absurd la mașina de spălat vase

Italia, un bărbat moare într-un accident absurd la mașina de spălat vase

Produse cosmetice toxice schestrate în Italia

Șampoane și produse cosmetice, sechestre în masă în Italia: „Sunt toxice” – Lista (actualizată) de produse și mărci