in

Lucrător român mort în accident de muncă, sindicatul Fiom Cgil a organizat o grevă la Alessandria: «Vrem să spunem „Basta!”»

Sindicatul Fiom Cgil a anunțat o grevă pentru astăzi, vineri 4 octombrie, la sediul Sirti din Spinetta Marengo, Alessandria. Decizia de a protesta a fost luată după moartea, la 1 octombrie, a lucrătorului român Dumitru Marius Sava, 39 de ani, angajat al unei firme subcontractoare care lucra pentru Sirti.

Bărbatul a căzut de pe scară în timp ce cobora de pe un stâlp de 9 metri înălțime, a căzut de la circa 4 metri și s-a lovit la cap. Nu avea niciun fel de echipament de siguranță. Nu a mai putut fi salvat. Accidentul a avut loc de-a lungul străzii Provinciale 147 dintre Cabella și Carrega Ligure, unde se efectuau lucrări de întreținere.

„Bărbatul – spun sindicatele – a fost un angajat al Siti & Tel, subcontractant. Vrem să spunem că ajunge! Solicităm mai multă atenție din partea organismelor de inspecție desemnate și mai multă pregătire pentru întregul personal. Așteptăm cu nerăbdare să avem știri și detalii precise legate de poveste și apoi să continuăm cu diferite inițiative „.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MAE a trimis prima listă de propuneri pentru secțiile de votare, în Italia sunt doar 22

Record de ebrietate pentru un șofer român din Pordenone: alcoolemie de 7 ori peste limita permisă