in

A căzut de la 13 metri de pe schelă, lucrător român de 52 de ani mort pe un șantier din Brescia

Accident de muncă la Mura, în provincia Brescia: un muncitor român de 52 de ani a murit pe loc, după ce a căzut de pe schelă de la 13 metri înălțime. S-a întâmplat luni, 16 septembrie, la ora 18.00.

Victima, Gheorghe Voicu, rezident la Nuvolento, era proprietarul, împreună cu fratele său, al unei firme de construcții cu sediul în zona Milano. Lucra la renovarea bisericii parohiale din Mura Savallo. Gheorghe Voicu era în Italia de zeci de ani și trăia singur, după ce s-a despărțit de soția sa care rămăsese în patrie cu restul familiei.

Conform reconstituirii, zidarul monta schela în jurul bisericii Santa Maria Assunta. Ajuns cu schela la o înălțime de aproximativ 13 metri, trebuia doar să mai monteze scripetele pentru ridicarea materialelor, apoi urma să coboare, pentru a pleca acasă.

Fratele său deja făcea manevra cu duba, pregătit să se întoarcă acasă după o zi de muncă. Când a coborât să vadă dacă Gheorghe a terminat, l-a găsit mort pe pământ. Nu se știe exact ce s-a întâmplat: de la o stare de rău la imprudență, nu este exclusă nici o ipoteză. Purta o centură de siguranță, dar nu era legată de nimic. Magistratul de serviciu a dispus autopsia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din diaspora nu au avut încredere în sistemul de înregistrare pentru votul din străinătate, iată câți s-au înscris

Moment magic pe un teren de fotbal din Trieste: doi tineri români s-au logodit într-un mod original