in

Încă un român mort la muncă în Italia. Repara un acoperiș, a căzut de la 7 metri la Prato

Un lucrător român de 53 de ani a murit căzând de pe acoperișul unui depozit industrial din Via Pieraccioli în zona Galciana, la Prato.

Accidentul fatal la locul de muncă s-a produs în dimineața zilei de 18 septembrie, în timp ce lucrătorul făcea o inspecție pe acoperișul unui depozit al unui proprietar italian și închiriat unei companii chineze, în vederea unei reparații contra infiltrărilor de apă.

Victima este proprietarul firmei care trebuia să se ocupe de repararea acoperișului. Pe baza primelor  date, victima mergea pe acoperișul care a cedat brusc. Bărbatul a căzut de la o înălțime de aproximativ 7 metri, printr-un luminator acoperit cu ondulina din plastic, și a murit pe loc. Nu avea centură de siguranță.

Intervenția personalului medical de la 118 a fost inutilă. Trupul a fostluat de serviciile funerare de la Misericordia

La fața locului s-au deplasat carabinierii, procurorul adjunct Laura Canovai și tehnicienii secției de prevenție a Asl Toscana Centro.

Consilierul regional pentru sănătate, Stefania Saccardi, a declarat, citată de Firenze Today: “Încă o persoană decedată la locul de muncă. Și încă o dată reguli de siguranță care nu au fost respectate. Familiei muncitorului care a murit în această dimineață la Galciana îi transmit cele mai profunde condoleanțe”.

„Sectorul construcțiilor își revine, dar, din păcate, criza ne-a readus la 10 ani de siguranță și regularitate”, comentează Enrico Menici, de la sindicatul Filca-Cisl Toscana. “Ultimele accidente fatale care au avut loc – spune Menici – sunt la fel: căderi de la înălțime. Pe magazii există căi în care trebuie respectate, pentru a evita ruperea acoperișului, trebuie să aveți o centură de oprire a căderii și să o legați la cablul de siguranță, care trebuie să existe pe acoperiș: dacă aceste reguli ar fi fost respectate, acest lucrător nu ar fi căzut.”.

“Ne confruntăm cu a 18-lea moarte a unui lucrător în construcții care își pierde viața muncind și chiar în acest caz, în ceea ce privește majoritatea accidentelor grave din sector, s-a întâmplat din cauza unei cadei de la înălțime “, a comentat Simona Riccio, secretarul general al Filca -Cisl Toscana. “Este necesară intensificarea acțiunii de prevenire pentru acest risc, de a face mai multe instruiri, dar și o represiune mai incisivă pentru cei care nu pun în practică măsurile de securitate și pentru cei care nu respectă contractele de muncă “.

Cu două zile înainte, un român a murit în provincia Brescia, după ce a căzut de la 13 metri de pe o schelă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Treviso, șofer român mort de infarct la doar 30 de ani, urma să facă nunta foarte curând

Consulul din Milano a pierdut lupta cu Guvernul României, Curtea de Apel i-a respins contestația